Evenimentul Zilei > Actualitate > Dr. David are leacul pentru Covid-19? Anunţul face ocolul lumii chiar acum!
Dr. David are leacul pentru Covid-19? Anunţul face ocolul lumii chiar acum!

Dr. David are leacul pentru Covid-19? Anunţul face ocolul lumii chiar acum!

O echipă de cercetăori condusă de Prof. David Paterson a realizat recent ceea ce ar putea fi vestea aşteptată de toată planeta în actualul context al epidemiei de Covid-19.

Conform jurnaliştilor britanici de la dailystar.co.uk, descoperirea a fost realizată la Universitatea Queensland (Australia), în Centrul de cercetare. Posibilul leac a fost obţinut după combinarea a două medicamente: unul dedicat tratării HIV şi altul folosit pentru cazurile de malarie.

Mai departe, profesorul speră să facă rost de pacienţi pentru a testa leacul până la finalul lunii martie. Iată ce a declarat acesta pentru news.com.au: „Este un tratament care s-ar putea dovedi eficient.

În acest moment vrem să facem mai multe experimente de-a lungul Australiei, în 50 spitale, în care vrem să comparăm efectele unui medicament cu cele ale altui medicament versus cele două pe care le folosim împreună.”

„Primul val de pacienţi chinezi în Australia s-a descurcat foarte, foarte bine când a fost tratat cu medicamentul destinat HIV”, a mai completat Prof. Paterson.

În Australia au fost înregistrate cel puţin 350 cazuri de Coronavirus începând din luna ianuarie. În toată  lumea au fost semnalate mai mult de 169.000 cazuri şi aproape 6.500 decese.

În România, până la ora redactării acestei ştiri, au fost raportate 158 cazuri de infectare cu temutul Covid-19.

În legătură cu subiectul unui posibil leac pentru Coronavirus, ÎN CHINA A APĂRUT ŞTIREA MOMENTULUI.