Evenimentul Zilei > Social > Dr. Adina Alberts, sfaturi despre cum să luptăm împotriva coronavirusurilor!
Dr. Adina Alberts, sfaturi despre cum să luptăm împotriva coronavirusurilor!

Dr. Adina Alberts, sfaturi despre cum să luptăm împotriva coronavirusurilor!

De câteva zile, subiectul cel mai dezbătut în România are legătură cu tipul de coronavirus care a „gripat” China.

Unul dintre cei mai apreciați medici, dr. Adina Alberts vine pe Facebook cu o serie de explicații serioase cu privire la acest tip de virusuri. „Provin inițial de la animale și au impact patologic, de regulă, de nivel mediu, în rândul populației. Adică, îmbolnăvirile oamenilor sunt cel mai adesea de intensitate moderată, producând simptomele bine cunoscute ale gripei!”, scrie Adina Alberts.

Pentru un medic, nu e o noutate ce se întâmplă acum, iar Adina Alberts afirmă că „epidemii cu coronavirusuri au mai existat în trecut și vor mai exista și în viitor! Deci, doar atunci când coronavirusurile trec pentru prima dată de la animale – oricare ar fi ele – la oameni apar aceste epidemii de intensitate mare, cum este și cazul situației creată recent în China!”.

Ca o dovadă că panica inutilă nu face bine, dr. Adina Alberts oferă exemplul medicilor francezi „care tratează cele două cazuri apărute la Paris. Ei declară că «boala pare să fie mai puțin serioasă decât cele similare apărute în anii trecuți»”.

Cum nu există niciun vaccin pentru noul virus transmis la om, „singura măsură de protecție utilă este masca medicală care să acopere atât gura, cât și nasul!”. În plus, sunt de evitat zonele aglomerate și persoanele care prezintă deja simptome gripale. Nu în ultimul rând, igiena este foarte importantă – „spălatul pe mâini cât mai des și dezinfecția căilor aeriene superioare, și în special a nasului, are beneficii majore”.

Iar pentru o creștere a imunității organismului și a rezistenței acestuia la infecții de orice fel, Adina Alberts ne sfătuiește să luăm zilnic „vitamina C – 2 grame, echinaceea – 2 grame, cătină – 2 grame, ceai de cimbrișor și ceai de ghimbir”.