Două noi centre de vaccinare vor fi deschise în Capitală. În București s-au sistat programările

Două noi centre de vaccinare vor fi deschise în Capitală. În București s-au sistat programările

Două centre cu 14 puncte de vaccinare împotriva COVID19 vor fi amenajate în Capitală, în cadrul Circului Metropolitan. În total în România sunt 583 de centre de vaccinare anti-COVID.

Două centre cu 14 puncte de vaccinare împotriva COVID19 vor fi amenajate în Capitală, în cadrul Circului Metropolitan. Funcționarea acestora va fi asigurată de Administrația Spitalelor, informează Digi24.

Fiecare centru de vaccinare va avea spații pentru primirea pacienților și pentru triere. Nu va fi permis accesul persoanelor a căror temperatură corporală trece de 37,3 grade Celsius. Va exista un spațiu în care cei imunizați vor aștepta 15 minute, pentru monitorizarea eventualelor efecte adverse.

Vaccinarea se va realiza pe bază de programare, pentru a evita aglomeraţia. Programările se pot face online, telefonic, prin medicul de familie sau prin intermediul direcţiei de asistenţă socială.

Ne puteți urmări și pe Google News

În Bucureşti nu se mai pot face programări din cauza lipsei dozelor

În Bucureşti nu se mai pot face programări pentru vaccinare din cauza lipsei dozelor. Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a declarat marţi că în România sunt active 583 de centre de vaccinare anti-COVID.

"În total, la acest moment, sunt 583 de centre active, dintre care pentru etapa I, din unităţile medicale în care se continuă efectuarea rapelului pentru personalul din prima etapă, sunt 269 de centre", a afirmat Valeriu Gheorghiţă la Palatul Victoria. Declarația lui face referire la discuţiile din spaţiul public despre număr de centre disponibile pentru populaţia generală.

Oficialul a adăugat că pentru etapa II-a sunt asigurate 212 centre de vaccinare cu 337 de fluxuri. Acestea asigură o capacitate de vaccinare de peste 20.220 de locuri. Ele sunt adresate "personalului cu risc de a dezvolta forme severe, persoanelor peste 65 de ani, persoanelor cu boli cronice şi, respectiv, parte din persoanele care deservesc activităţi esenţiale".

La cele 212 centre se mai adaugă 60 de centre din reţeaua Ministerului Apărării Naţionale, cărora le revin 1.000 de doze pe zi în toată ţara. De asemenea, pe listă intră și 42 de centre din reţeaua MAI, cărora le revin tot 1.000 de doze zilnic. Potrivit lui Valeriu Gheorghiță, aceste cifre reprezintă un total de 5% pentru fiecare minister cu reţea proprie din numărul total de doze disponibile pentru o zi.