Două fetițe au dispărut de acasă. Poliția este în alertă. Cine poate da informații

Două fetițe au dispărut de acasă. Poliția este în alertă. Cine poate da informații

Două fete din Râmnicu Vâlcea, una în vârstă de 10 ani şi cealaltă de 11 ani, au dispărut de acasă miercuri după-amiaza. În prezent ele sunt căutate de poliţişti după ce mama uneia dintre ele a sesizat prin apel la 112 că minorele nu s-au întors la domiciliu.

 

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea, fata în vârstă de 10 ani ar fi avut unele neînţelegeri cu mama ei înainte de a pleca de acasă.

„Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale şi Poliţiei Municipiului Râmnicu Vâlcea efectuează verificări în cazul dispariţiei a două minore de 10 şi, respectiv, 11 ani din municipiul Râmnicu Vâlcea. La data de 7 octombrie a.c. mama numitei Aldescu Anastasia Luciana, de 10 ani, a sesizat prin SNUAU 112, că fiica ei a plecat împreună cu numita Ştefan Andreea Alexandra de 11 ani, de la domiciliu, în jurul orelor 15,30 şi nu se cunoaşte destinaţia”, se precizează într-o informare a IPJ Vâlcea.

Ne puteți urmări și pe Google News

În momentul plecării, Anastasia Luciana Aldescu era îmbrăcată cu blugi de culoare gri deschis, bluză de culoare albă şi pantofi sport de culoare albă.

Andreea Alexandra Ştefan era, în momentul plecării, îmbrăcată cu blugi de culoare neagră, pantofi sport de culoare închisă, geaca din blug, tricou kaki cu imprimeu cu litera D în zona pieptului.

Persoanele care deţin informaţii ce pot ajuta la găsirea celor două fete sunt rugate să contacteze de urgenţă Poliţia, anunță Agerpres.

Direcția de Investigații Criminale din Cadrul Inspectoratului General de Poliție a făcut public un bilanț potrivit căruia, în ultimul an, în România au fost înregistrate nu mai puțin de 6.475 de sesizări privind disparițiile de minori. Cele mai multe dispariții au fost înregistrate în București, Constanța, Iași și Bistrița-Năsăud dar dispariții de copii sunt semnalate destul de frecvent și în vestul țării.

Cei mai mulți copii dispăruți au peste 14 ani și în proporție de 95% e vorba de plecări voluntare. Aproape jumătate dintre copiii dispăruți sunt plecați din centre de ocrotire a copiilor dar cei mai mulți pleacă de la domiciliul lor.

Principalele cauze ar fi neglijarea și lipsa de supraveghere din partea adulților, conflictele repetate din familie, abuzurile fizice sau emoționale asupra copiilor, plecarea părinților la muncă în străinătate și lăsarea acestora în grija bunicilor sau a altor rude, dificultăți de comunicare cu părinții, abandonul școlar, influența anturajului, consumul de alcool și substanțe halucinogene, situația materială precară a familiei.