Dosarul RCS-RDS. Curtea de Apel București începe rejudecarea dosarului în care Mitică Dragomir a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare

Dosarul RCS-RDS. Curtea de Apel București începe rejudecarea dosarului în care Mitică Dragomir a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare Sursa foto: Razvan Valcaneantu

După mai bine de patru ani, dosarul penal în care Mitică Dragomir este acuzat că a luat mită suma de trei milioane de euro se va rejudeca la Curtea de Apel București. În acest dosar mai este judecat și Ioan Bendei, administratorul RCS/RDS. Procurorii DNA susțin că banii primiți de Dragomir era o mită legată de drepturile de televizare.

Un judecător de la Curtea de Apel București a decis că toate probele din dosarul de corupție care se referă la Mitică Dragomir și Ioan Bendei sunt legale. În decizia de vineri, magistratul a decis să închidă faza camerei preliminare, unde se discută despre legalitatea probelor, fiind fixat primul termen al judecății publice.

„Respinge cererile şi excepţiile referitoare la legalitatea sesizării instanţei, a administrării probelor în faza de urmărire penală şi a efectuării actelor de către organele de urmărire penală, invocate de către inculpaţi, prin avocaţi aleşi, ca nefondate. În temeiul art. 342 Cod procedură penală constată că instanţa competentă material şi teritorial să soluţioneze prezenta cauză este Curtea de Apel Bucureşti”, se arată în decizia Curții de Apel București.

În acest dosar, instrumentat de DNA București, pe lângă Dragomir și Bendei, au mai fost trimiși în judecată Florin Bogdan Bădiță, Bogdan Dumitru Dragomir (fiul lui Dumitru Dragomir - n.n.), Alexandru Oprea (directorul general şi preşedintele CA al RCS&RDS - n.n.), Mihai Dinei (juristul șef de la RCS&RDA - -n.n.) și Serghei Bulgac.

Ne puteți urmări și pe Google News

De menționat este faptul că fiul lui Dragomir este acuzat de complicitate la infracțiunhea de luare de mită.

Rejudecarea dosarului de corupție

Dosarul care se referă la ”Mitică de la Ligă”, este perindat prin instanțele bucureștene de mai bine de trei ani.

În 2019, după alți doi ani de procese, Tribunalul București a decis ca Mitică Dragomir să fie condamnat la patru ani de închisoare, cu executare, fiind găsit vinovat de comiterea infracțiunilor de luare de mită și complicitate la spălarea banilor.

La Curtea de Apel București, sentința de condamnare a fost casată pe motiv că fiul lui Dragomir, fiind avocat de meserie, trebuia judecat în prima instanță nu de Tribunalul București, ci de aceasta Curte. Așa se face că tot dosarul a fost trimis din nou spre judecată la Curtea de Apel București.

Dragomir acuzat de luare de mită

În rechizitoriu se arată că faptele comise de Dragomir și Bendei, dar și de celelalte persoane implicate ar fi fost comise în perioada anilor 2009 - 2011. Asta înseamnă că, în baza noilor decizii ale Curții Constituționale a României, faptele sunt prescrise, trecând o perioadă mai mare de zece ani de la momentul presupus al comiterii acestora.

Acuzația din dosar se referă la faptul că Dumitru Dragomir a pretins suma de 3,5 milioane de euro de la Ioan Bendei, în calitatea lui de administrator şi acţionar al RCS&RDS SA. Din această, fostul șef al Ligii Profesioniste de Fotbal a primit suma de 3.100.000 de euro de la RCS&RDS SA.

Pentru a ascunde proveniența banilor au fost încheiate mai multe contracte de asociere în participaţiune, pentru sala de evenimente Crystal Palace Ballrooms, condusă de Bogdan Dragomir.

„Contractul respectiv a fost încheiat între societăţile Bodu SRL, deţinută de Dumitru Dragomir şi RCS&RDS SA, inculpatul Bendei Ioan beneficiind de sprijinul inculpaţilor Dinei Mihai şi Oprea Alexandru, administratori ai RCS&RDS SA. Banii respectivi au fost pretinşi şi primiţi de inculpatul Dumitru Dragomir în contextul executării, în perioada respectivă, a unui contract de cesiune a drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal din Liga 1, încheiat la data de 8 aprilie 2008 între LPF şi consorţiul constituit din societatea SC RCS & RDS SA, administrată de inculpatul Bendei Ioan şi o altă societate”, arată procurorii DNA.