Evenimentul Zilei > Justitie > Dosarul Colectiv. Cristian Popescu Piedone, mișcarea care i-ar putea aduce libertatea. Totul se decide pe 16 iunie
Dosarul Colectiv. Cristian Popescu Piedone, mișcarea care i-ar putea aduce libertatea. Totul se decide pe 16 iunie

Dosarul Colectiv. Cristian Popescu Piedone, mișcarea care i-ar putea aduce libertatea. Totul se decide pe 16 iunie

Dosarul Colectiv. Fostul primar al Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, încearcă să iasă din închisoare apelând la o procedură specială. Avocații fostului primar au inițiat o contestație la executare într-o încercare de a obține anularea executării pedepsei. Instanța a dat termen de judecată data de 16 iunie 2022, pentru solicitarea lui Cristian Popescu Piedone.

Fostul primar al Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, face o nouă încercare de a scăpa de închisoare. El a fost condamnat în Dosarul Colectiv la patru ani cu executare și a fost încarcerat la Penitenciarul Rahova. Deși sentința este definitivă, el a apelat, prin avocații săi, la o procedură specială prevăzută de legea penală.

Cristian Popescu Piedone a depus o contestație la executare, o procedură menită să-l scape de executarea pedepsei. Această procedură, împotriva executării hotărârii penale se poate face când se ivește vreo nelămurire cu privire la hotărârea care se execută sau vreo împiedicare la executare (art 598, alin 1, lit C, Cod Proc. Penală).

Cristian Popescu Piedone a sesizat o serie de aspecte care ar putea duce la anularea executării pedepsei. Acțiunea a fost depusă pe data de 19 mai, iar primul termen al procesului este programat pentru data de 16 iunie 2022, după cum arată publicația Fanatik.

Piedone a fost condamnat în dosarul Colectiv

Cristian Popescu Piedone a primit o condamnare de 4 ani de închisoare pentru abuz în serviciu. Pedeapsa a fost înjumătățită de Curtea de Apel, după ce instanța de fond l-a condamnat la 8 ani și 6 luni. Judecătorii au decis schimbarea încadrării pentru fostul primar, înlăturând „consecințele deosebit de grave” ale infracțiunii pentru care a fost acuzat.

Piedone a fost condamnat pentru autorizația eliberată pentru SC Colectiv Club SRL și i s-a interzis să ocupe o funcție de conducere în cadrul unei instituții pentru o perioadă de 5 ani.

După ce Cristian Popescu Piedone a ajuns după gratii, atribuțiile sale din fruntea primăriei au fost delegate viceprimarului Mircea Horațiu Nicolaidis. Acesta se va ocupa de administrarea activității din Primărie până la organizarea unor noi alegeri.

Piedone își ține susținătorii la curent pe Facebook

Între timp, așteptând ca judecătorii să-i analizeze contestația la executare, Piedone transmite mesaje pe Facebook pentru cei care îl susțin.

„Oameni buni, mă răsfățați cu dragoste și cu bunătate.  Sunt zece zile de când n-am mai pășit prin Sector…  Mi-e dor…  Mi-e dor sa merg la pas prin cartiere… Mi-e dor sa urc de nebun pe schelele blocurilor și sa vorbesc cu oamenii care ies la ferestre. Mi-e dor sa văd bunici mulțumiți și copii fericiți, la joaca in părculețe…

Au fost doi ani minunați împreuna și m-am atașat de comunitate… Dar, așa a fost sa fie… Mi-e însă dor de VOI, oameni dragi. Foarte dor…”, a scris Cristian Popescu Piedone pe contul lui de socializare.