Evenimentul Zilei > Actualitate > Dosarul „10 august” ajunge la Tribunalul București
Dosarul „10 august” ajunge la Tribunalul București

Dosarul „10 august” ajunge la Tribunalul București

O cerere formulată de colonelul Sebastian Cucoș la Înalta Curte de Casație și Justiție privind sesizarea Curţii Constituţionale cu o excepţie de neconstituţionalitate în dosarul „10 august” a fost respinsă.

Recursul lui Sebastian Cucoș s-a judecat la Instanța supremă, unde dosarul a întârziat o lună.

În ordonanţa de redeschidere a anchetei, Giorgiana Hosu explică faptul că Procurorul Doru Stoica, cel care a clasat acuzaţiile la adresa şefilor Jandarmeriei, nu a readministrat probele strânse de Parchetul Militar în dosarul „10 august” şi nici nu a reaudiat suspecţii, victimele şi martorii, a precizat în ordonanța de redeschidere a anchetei Giorgiana Hosu.

Procurorul-șef al DIICOT a arătat că şefii Jandarmeriei nu au vrut să dea declaraţii atunci când au fost chemaţi la Parchetul Militar, însă ei trebuiau citaţi la DIICOT, după preluarea dosarului de la procurorii militari.

În egală măsură,  nicio persoană vătămată şi niciun martor nu au fost citaţi la DIICOT, cu excepţia unor oficiali: Carmen Dan, Speranţa Cliseru, Aurelian Bădulescu şi Alin Ionel Mastan.

Giorgiana Hosu aa firmat că nu au fost readministrate probele strânse de Parchetul Militar. Și că nu au fost solicitate mai multe probe de natură tehnică, în condiţiile în care o parte din înregistrările video aflate la dosar nu au putut fi accesate.

PAGINA ANTERIOARA