Dosarele deschise pe numele Iuliei Timișenko ar putea fi închise doar dacă sunt dovezi că e nevinovată

Dosarele deschise pe numele Iuliei Timișenko ar putea fi închise doar dacă sunt dovezi că e nevinovată

Declarația îi aparține procurorului general interimar, Oleh Mahniţki, potrivit agenției Interfax Ucraina.

"Aceste cazuri vor fi revizuite. Dacă nu există dovezi cu privire la vina ei, atunci, desigur, vom lua o decizie obiectivă", a explicat Mahniţki într-o conferinţă de presă susţinută ieri la Kiev.

Timoşenko a fost eliberată sâmbătă după doi ani şi jumătate de închisoare, ea fiind din condamnată în 2011 la şapte ani de închisoare pentru că a semnat, în calitate de şef al Guvernului, un acord pe tema gazelor cu Rusia ale cărui condiţii au fost descrise drept prejudicioase pentru ţara sa.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a condamnat Ucraina, în aprilie, în dosarul fostului premier Iulia Timoşenko, considerând în unanimitate drept "arbitrară şi ilegală" plasarea sa în detenţie provizorie. Judecătorii de la Strasbourg au condamnat Ucraina pentru patru încălcări ale drepturilor fundamentale ale lui Timoşenko.

De asemenea, Timoşenko a fost inculpată în ianuarie 2013 pentru complicitate la uciderea la comandă a unui deputat, în 1996, acuzaţii pe care le-a respins în bloc, denunţând o răzbunare a puterii ce urmăreşte să o înlăture de pe scena politică.

Ne puteți urmări și pe Google News