Parchetul de pe lângă Judecătoria Urziceni s-a sesizat din oficiu după ce Cataramă s-a dus să se infecteze voluntar cu coronavirus în comuna Bărbuleşti, Ialomiţa, unde, până acum, peste 70 de persoane au fost diagnosticate cu noul virus.

„S-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că – în data de 07.05.2020 – o persoană de sex masculin (V.C.) s-a deplasat în comuna Bărbulești, județul Ialomița și s-a îmbrățișat cu un bărbat bolnav de COVID – 19”, a declarat biroul de relații cu presa.

„Eu nu cred că acel dosar e legal. Acum e o modă să se deschidă dosare penale. (…) Prevenția înseamnă altceva. Mor mai mulți oameni decât de cornonavirus că nu au acces la sănătate. Dacă am merge pe varianta asta ar trebui să anulăm circulația mașinilor pentru că în România se moare mult în accidente de mașină”, a declarat Viorel Cataramă, imediat după aflarea veștii.

„Cer să fiu lăsat să mă autoinfectez cu coronavirus, să demonstrez că nu pățesc nimic, distrugem țara degeaba!”, a spus Cataramă, acum câteva zile.

„Am venit să discut cu oamenii şi să mă îmbrăţişez cu ei, deşi sunt suspecţi de coronavirus, deşi localitatea e carantinată, cu mare risc, aşa cum am spus cred că măsurile de ridicare drepturilor şi libertăţilor ale oamenilor şi de falimentare a economiei este o măsură greşită”, a mai spus Viorel Cataramă,

Afaceristul a bătut la porțile unor localnici, s-a îmbrățisat cu acești oameni, a dat mâna, totul pentru a se infecta cu coronavirus

Omul de afaceri vrea să demonstreze că românii, „injectați de frică”, au acceptat pierderea unor drepturi fundamentale, dar și căderea economiei. Cataramă susține imunizarea de grup, practicată și în alte state.

Polițiștii s-au dus la respectivele familii pentru a le întreba de ce au acceptat să facă acest lucru, atâta vreme cât se aflau în carantină, dacă au primit vreun ban, dacă se cunoașteau.

Mai multe persoane au fost duse la audieri pentru a da explicații, potrivit antena3.ro