FCSB își joacă, în această seară, viitorul în Europa. De la ora 21.45 (în direct la Pro TV și Dolce Sport 1), „roș-albaștrii” vor disputa meciul retur cu Sporting Lisabona, în playoff-ul Ligii Campionilor.

Miza financiară este uriașă, pentru că vicecampioana României își poate asigura 12- 13 milioane de euro prin calificarea în grupe. Gigi Becali a anunțat, după meciul tur, încheiat cu scorul de 0-0, că potul va ajunge la 25-30 de milioane de euro, dar UEFA va mări premiile abia din sezonul 2018-2019. FCSB – Sporting a strânit interesul suporterilor „roș- albaștri”, iar înaintea confruntării s-au dus lupte grele și în meciul on-line, și la casele de la „Arena Națională”, pentru achiziționarea celor aproximativ 50.000 de bilete.

Budescu este incert

Echipei lui Nicolae Dică îi va lipsi un om esențial în linia de mijloc: Mihai Pintilii, eliminat la Lisabona. Incertă este și prezența atacantului Constantin Budescu, folosit în repriza a doua a partidei de campionat cu Juventus București. Fost jucător și antrenor al Stelei, Dorinel Munteanu este optimist înaintea confruntării de diseară. „Am motive să fiu optimist. Steaua se califică în Ligă, o să vedeți. Are un grup de jucători valoroși, un antrenor tânăr, care mie îmi place, chiar dacă nu are mare experiență. Esențial este ca Steaua să nu primească gol și cred că poate reuși acest lucru. Meciul este foarte important și pentru fotbalul românesc, care a cam rămas fără echipe în Europa. Ar fi mare lucru să avem o reprezentată în Liga Campionilor”, ne-a declarat cel mai selecționat fotbalist din istoria echipei naționale.

„Nu va avea viață ușoară”

„Munti” a vorbit și despre campania de achiziții făcută de vicecampioana României, care a adus patru jucători de la campioana FC Viitorul. „Nu e nicio surpriză. În ultimii ani, doar Gigi Becali a mai mișcat ceva pe piața transferurilor. Însă, Steaua nu va avea viață ușoară. Se va bate la titlu cu CFR Cluj, formație cu un lot echilibrat și un antrenor uns cu toate alifiile: Dan Petrescu.”