Dorel este din nou în acțiune! Drumurile din România se asfaltează peste noroi: „Dacă nu va rezista, îl dăm afară”

Dorel este din nou în acțiune! Drumurile din România se asfaltează peste noroi: „Dacă nu va rezista, îl dăm afară” Asfaltare. Sursa foto: captură ecran

Expresia „Dorel în acțiune” a devenit extrem de cunoscută în țara noastă, ea făcând referire la muncitorii care nu își fac treaba așa cum ar fi trebuit. Au fost multe povești legate de acest Dorel, însă iată că revine din nou subiect principal, de data aceasta cu asfaltarea unui drum național.

Drumul Național 17 din județul Suceava are parte de o asfaltare în condiții vitrege. Deși vremea din ultimele zile au făcut aproape imposibile lucrările pe șantier, treaba merge înainte, pentru că trebuie să fie asfalt.

În timp ce muncitorii stăteau în noroi și dădeau cu lopata pentru a pune asfalt, șeful de șantier stătea cu mâinile în buzunare și privea modul în care se desfășoară lucrarea. Stratul de nămol de aproximativ 10 -15 centimetri sau temperaturile de aproximativ 0 grade Celsius nu sunt o piedică pentru asfaltare, așa că nu pune stop lucrărilor.

Reabilitarea drumului DN17 a început în urmă cu luni bune, însă lucrările nu au fost finalizate. Șoferii sunt obligați să circule pe un singur sens, prin intermediul semafoarelor, și speră ca în curând traficul să revină la normal.

Ne puteți urmări și pe Google News

Muncitorii firmei Geiger, care se ocupă de această lucrare, au demarat procedurile de asfaltare a drumului, pe sensul de venire spre municipiul Suceava, doar că acestea se fac peste un strat de nămol de 10 -15 centimetri, relatează Monitorul de Suceava. Stratul de compactare aici este aproape inexistent, însă coordonatorii lucrării nu își fac griji. Ei susțin că este vorba despre ceva provizoriu, iar dacă va fi necesar, se vor reface lucrările. Important este să fie pus asfalt, pentru „că așa trebuie”.

Autotrenurile cu asfalt patinau pur și simplu pentru a putea ieși din zona de noroi după ce descărcau încărcătura. Pentru a ajunge pe asfaltul de pe celălalt sens de mers, autotrenurile treceau peste asfaltul proaspăt turnat și au creat adevărate ”brazde”, mai ceva ca un tractor pe ogor, relatează sursa precizată mai sus.

Dialogul ireal dintre jurnalist și șeful de șantier:

-Uite cum patinează camionul și nu poate ieși... Asta e o asfaltare 100% românească!

-E compactat pământul?

-Da, da! E ud, doar că e ud...

-Și aveați voie să turnați asfaltul în condițiile astea? Sunt 0 grade Celsius, pământul e foarte moale...

-Trebuie să turnăm niște asfalt, să fie...

-Credeți că va rezista?

-Dacă nu va rezista, îl dăm afară!