Bărbatul a fost audiat ieri de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani, iar aseară a fost prezentat în faţa judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă. Dacă va fi găsit vinovat, riscă o pedeapsă între 15 şi 20 de ani de închisoare.

„Este cercetat pentru viol în formă agravantă şi continuată deoarece timp de doi ani a întreţinut cu fiica sa, în vârstă de 11 ani, raporturi sexuale împotriva voinţei ei. Persoana în cauză a fost reţinută pentru 24 de ore şi urmează a fi prezentată în faţa instanţei cu propunerea de arestare pentru 29 de zile“, explică Aurel Simion, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani.

Din primele cercetări reiese că minora a fost obligată de tatăl ei, în perioada iulie 2006-aprilie 2008, să întreţină raporturi sexuale. În perioada respectivă, mama fetiţei era la muncă în Italia şi abia în urmă cu câteva zile, când s-a întors, minora i-a povestit cele întâmplate, iar femeia a anunţat imediat poliţia. Direcţia pentru Protecţia Copilului Botoşani a declanşat o anchetă pentru a stabili dacă fetiţa poate rămâne în grija familiei sau va fi dusă într-un centru de plasament.