Evenimentul Zilei > International > Donald Trump a aprins fitilul: „Este cea mai mare Bombă din istoria Americii”
Donald Trump a aprins fitilul: „Este cea mai mare Bombă din istoria Americii”

Donald Trump a aprins fitilul: „Este cea mai mare Bombă din istoria Americii”

Președintele Donald Trump a anunțat că a aprobat declasificarea tuturor documentelor informative legate de ceea ce a numit „farsa Rusia”.

Documente declasificate în ultimele luni au dezvăluit că FBI a obținut în ianuarie și februarie 2017 dovezi că ofițeri din serviciile secrete ruse l-au alimentat cu dezinformări pe Christopher Steele, fostul spion britanic angajat de Hillary Clinton, autor al dosarului anti-Trump.

Duminică, Republicanul Devin Nunes, președintele Comisiei pentru Informații din Camera Reprezentanților, a cerut administrației să declasifice mai multe documente, evocând chiar posibilitatea închiderii agențiilor de informații, dacă acestea refuză să le predea.

În mod special, Nunes a cerut declasificarea rezumatelor interviurilor făcute de FBI în ianuarie și februarie 2017 cu Igor Dancenko, principala sursă de informații a lui Steele.

FBI s-a bazat exclusiv pe dosarul Steele pentru a obține mandate de supraveghere a lui Carter Page, ascunzând instanței că fostul spion britanic recunoscuse că nu are nici o dovadă pentru informațiile împotriva lui Trump.

Anunțul făcut de președinte că a dat dispoziție pentru declasificarea documentelor legate de afacerea Rusia este o veste foarte proastă pentru Hillary Clinton, a declarat Gregg Jarrett, analistul juridic al Fox News, la emisiunea „Hannity” de marți seara.

„(Documentele) demonstrează cât de imorală, lipsită de scrupule, necinstită și coruptă a fost Hillary Clinton”, a spus Jarrett.

Analistul juridic a adăugat că aceasta ar putea fi acuzată penal pentru răspândire de informații false, în funcție de „cum au fost furnizate informațiile și cui”.

„Sper ca declasificarea de către președinte să facă lumină asupra acestui lucru, deoarece pare să fie vorba de o conspirație criminală”, a adăugat Gregg Jarrett.

Fostul manager de campanie al lui Trump, Corey Lewandowski, s-a întrebat când foștii înalți oficiali din domeniul securității naționale, din perioada Obama, vor fi trași la răspundere.

„Când (fostul director FBI James) Comey, (fostul director al comunității de informații James) Clapper și (fostul director CIA John) Brennan, tipii care au făcut cea mai mare infracțiune din istoria Americii, vor fi trași la răspundere?”, a spus el.

„Există două justiții în țara asta: una, dacă ești suporter al lui Donald Trump, și atunci toate legile sunt împotriva ta, și alta, dacă ești un suporter al lui Hillary Clinton, și atunci te-ai scos.”

PAGINA ANTERIOARA