Domnişoara Onassis, bogata din ţara săracă

Domnişoara Onassis, bogata din ţara săracă

Mic dejun la Saint Tropez, prânz la Londra şi cină la New York, toate asezonate cu vestimentaţie costisitoare şi accesorii pe măsură. Este vorba de Athina, ultimul vlăstar al familiei Onassis.

Unicul copil al Christinei, fiica lui Aristotel Onassis, este considerată ca fiind mai bogată decât regina Angliei, averea ei cuprinzând câteva vapoare, depozite în 217 bănci din lume, companii în Argentina şi Uruguay, o linie aeriană în America Latină, o afacere cu mâncare pentru bebeluşi în Brazilia, o companie de produse electronice în Japonia, o insulă şi două vile în Grecia, clădirea Olympic Tower din New York, un apartament de lux la Paris, hotelul Métropol Palace din Monte Carlo şi colecţii de opere de artă şi bijuterii. Nimeni nu ştie exact câte miliarde de euro deţine, dar publicaţia elveţiană "Bilan" estima că averea Athinei (26 de ani) ar fi undeva între 2,4 şi 3 miliarde euro.

Aristotel Onassis a fost cel care a transformat iahtul într-un simbol al luxului şi într-un "motiv" de petreceri fastuoase, cu invitaţi faimoşi. Pentru a-şi crea un imperiu, a sacrificat absolut orice. N-a avut prieteni, a avut mai multe metrese şi două soţii. A profitat de fiecare ocazie pe care viaţa i-a creat-o şi a ridicat din nimic un imperiu economic uriaş. În 1920, Aristotel Onassis era cel mai mare armator din lume, ocupându-se de transportul de petrol. Profiturile imense i-au permis să devină acţionar majoritar la o companie care administra cele mai prestigioase hoteluri din Monaco. Vasul "Christina", botezat astfel după numele fiicei sale, a rămas în istorie ca o bijuterie plutitoare, Onassis investind circa patru milioane de dolari în această ambarcaţiune. Frank Sinatra, Winston Churchill, Greta Garbo, regele Farouk sunt doar câţiva dintre cei care au păşit pe punte. Prin testament, Aristotel Onassis şi-a împărţit averea în două: o parte revenea Fundaţiei Alexander Onassis (botezată după numele fiului său mort într-un accident de avion), iar cealaltă revenea fiicei sale, Christina, şi ea plecată în eternitate la 37 de ani.

S-a măritat cu vânătorul de zestre

Ne puteți urmări și pe Google News

Athina Helene Roussel Onassis s-a născut la 29 ianuarie 1985 în Neuilly-sur-Seine, Franţa. A avut o copilarie privilegiată: primul ei cărucior a fost un Ferrari Testarossa în miniatură, guvernante, grădină zoologică proprie, păpuşi cu garderoba asigurată de case de modă vestite, precum Chanel sau Dior. A crescut în Elveţia, iar studiile şi le-a făcut la Lausanne. Vorbeşte fluent franceza, engleza şi suedeza şi dedică mult timp pasiunii sale, echitaţia.

În anul 2002 s-a îndrăgostit lulea de brazilianul Alvaro "Doda" Alfonso de Miranda Neto. Călăreţ pasionat, acesta a câştigat medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Sydney din 2000 la categoria "salt cu calul peste obstacole"…La momentul respectiv, fosta soţie a lui Alvaro a declarat pentru "London's Daily Mail" că "Doda stă cu Athina numai pentru bani". În cele din urmă, Athina s-a măritat chiar cu cel pe care toată lumea l-a considerat vânător de zestre, iar la nuntă a purtat o rochie de mireasă creaţie Valentino, la fel ca şi Jackie Onassis. Din 2003, cei doi locuiesc la Săo Paulo, într-o casă de 8,6 milioane de dolari. Au rămas la fel de pasionaţi de echitaţie, fac antrenamente şi participă la competiţii sportive internaţionale. Gurile rele spun că aşchia nu sare departe de gard, legăturile scandaloase fiind caracteristice familiei Onassis. Christina, mama Athinei, a trecut prin patru căsnicii, una dintre ele cu un presupus agent KGB, Serghei Kauzov. Thierry, tatăl Athinei şi cel de-al patrulea soţ al Christinei, este "un gigolo de primă clasă care vrea să pună mâna pe averea fiicei prin orice mijloace", după cum îl caracterizează presa străină. Alexander a fost însurat de patru ori şi implicat în multe relaţii pasagere.

Ruptă de trecut

Deşi nu vorbeşte prea bine limba bunicului ei, pentru greci Athina rămâne un simbol al epocii în care Onassis era regele oceanelor. Un simbol cam delăsător, având în vedere că designerul Giorgio Armani a devenit proprietarul insulei Skorpios, care aparţinuse lui Onassis. Creatorul de modă a cumpărat-o la licitaţia de la Casa Christie's, pentru 180 de milioane de euro. Rudele şi prietenii familiei au fost şocaţi, fiindcă acolo îşi dorm somnul de veci bunicul Aristotel, mama sa şi fratele acesteia, Alexander. Tot pe Skorpios se află vila "Pink House", construită de armator pentru Jackie Kennedy. Tentativele de răpire şi luptele duse de tatăl ei cu fundaţia "Alexander S. Onassis" pentru moştenire au determinat-o pe tânără să se rupă de trecut. Ea a făcut doar două călătorii în Grecia, în timpul cărora nici măcar nu a vizitat mormântul mamei sale.

<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/gjNRmalROrA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> 2003 este anul în care Athina Onassis şi soţul ei, Alvaro "Doda", s-au mutat la Săo Paulo

REVERS

Ruda cea săracă, frustrată de pensie

Olga Onassis, soţia vărului armatorului grec Aristotel Onassis, este atât de săracă încât este nevoită să caute în gunoaie după haine şi este o obişnuită a unei cantine a săracilor din Atena. Olga a devenit "un simbol al tragediei Greciei moderne, care se confruntă cu numeroase probleme financiare şi cu mişcări de stradă din cauza crizei economice", potrivit "Daily Mail". Olga, care a dus o viaţă luxoasă până la moartea soţului său, în 1975, nu a mai primit nici un ban de la familia Onassis în ultimii ani. Potrivit unor informaţii publicate în 2004 pe site-ul de ştiri Ekathimerini Greek, Athina i-a tăiat alocaţia Olgăi după o dispută cu autorităţile elveţiene. "Nu primesc nimic de la familie. Supravieţuiesc cu o pensie care a fost tăiată la 300 de euro, din cauza crizei. Nu-mi vine să cred ce s-a întâmplat cu ţara mea", a declarat ea pentru un cotidian german. Potrivit Athinei, însă, numai bogăţia a fost vinovată de nenorocirile din familie, inclusiv de moartea mamei sale, Christina.