Dominic Fritz exasperat de numărul mare de migranți din Timișoara. Cere ajutorul MAI

Dominic Fritz exasperat de numărul mare de migranți din Timișoara. Cere ajutorul MAI Lucrători străini, imigranți. Sursa foto: Arhiva EvZ

Dominic Fritz, primarul german al Timişoarei, a sosit marți la București pentru a discuta cu ministerul Afacerilor Interne, Lucian Bode,  despre problema migranţilor.

Dominic Fritz exasperat de numărul mare de migranți din Timișoara. El spune că zona Timișoarei este tamponul pentru migranții care vin din Serbia şi vor să treacă ilegal graniţa cu Ungaria.

Timișoara copleșită de numărul mare de migranți

„Vreau să atrag atenţia asupra faptului că noi avem acum peste două treimi din aceşti migranţi care sunt înregistraţi la Timişoara. Mulţi dintre ei revin la Timişoara după ce sunt cazaţi în centre peste tot în ţară. Pentru că din Timişoara speră să plece mai departe. Aşa că Timişoara este oraşul care suportă consecinţele acestui fenomen. Eu o să am o discuţie cu domnul ministru despre cum putem să combatem ca naţiune acest fenomen, pentru că noi ca oraş nu putem să rezolvăm această problemă naţională", a spus, marţi, Dominic Fritz, la intrarea în sediul MAI.

El a precizat că există o zonă în jurul Gării de Nord din Timişoara unde sunt zeci de migranţi. Aceștia nu au unde să stea şi acest lucru creează şi o problemă socială.

Ne puteți urmări și pe Google News

Primăria Timişoarei a plasat în carantină, în numai două săptămâni, peste 1.000 de străini care au vrut să ajungă ilegal în ţara noastră.

România, principala poartă de tranzit a migranților

În ultima perioadă, România a devenit principala poartă de tranzit a imigranţilor care sunt în căutarea occidentului. Ungaria şi Croaţia şi-au închis ermetic graniţele. Astfel, România a devenit ultima opţiune pentru forte mulți oameni care sunt în căutarea unui trai mai bun.

Numai în anul 2020, în România s-a înregistrat un număr record de solicitări de azil. Peste 6.200, în condiţiile în care până anul trecut numărul azilanţilor din ţara noastră, veniţi în decursul a mai multor ani, nu depăşea 4.500.

În acest context, Timişoara a devenit  punct de plecare pentru numeroşii migranţi. Cei mai mulţi sunt veniți din Afganistan și vor să ajungă în Occident, sperând într-o viață mai bună. Aceștia pătrund în țara noastră prin zona de sud-vest, trecând frontiera României cu Serbia.