Evenimentul Zilei > International > Doliu la Hollywood! Celebrul actor a pierdut lupta cu coronavirusul la doar 41 de ani…
Doliu la Hollywood! Celebrul actor a pierdut lupta cu coronavirusul la doar 41 de ani…

Doliu la Hollywood! Celebrul actor a pierdut lupta cu coronavirusul la doar 41 de ani…

Actorul canadian Nick Cordero, cunoscut pentru rolurile sale de pe Broadway, s-a stins din viață după o luptă crâncenă cu noul coronavirus, a anunțat soția sa.

„Dumnezeu are acum încă un înger în Rai. Dragul meu soț a murit în această dimineață. A fost înconjurat de dragostea familiei, în timp ce s-a stins încet din viață”, a fost mesajul postat de soția lui Nick Cordero.

În urmă cu trei zile, tot ea anunța că actorul avea nevoie de un dublu transplant de plămâni din cauza infecției cu COVID-19.

Nick Cordero, în vârstă de 41 de ani şi nominalizat la premiile Tony, distincţii care recompensează cele mai bune producţii de pe Broadway, a fost internat încă din luna martie într-un spital din Los Angeles. În urma infecției, el a făcut a făcut complicaţii severe care au necesitat amputarea unui picior.

Actorul a stat peste trei luni în spital, s-a trezit din comă, iar testul la coronavirus a ieşit negativ. Din nefericire, sechelele lăsate de boală au fost foarte grave.

„Mi-au zis de patru ori că nu va supravieţui. Uneori, le era teamă că nu va trece cu bine peste noapte”, a mărturisit soţia actorului.

Infecţia COVID-19 i-a slăbit atât de mult musculatura, încât actorul nu se mai poate mişca sau vorbi.

Potrivit relatărilor soţiei sale, Nick Cordero nu suferea de alte probleme medicale.

Cazul său contrastează cu cel al lui Tom Hanks (63 de ani) şi al soţiei acestuia, Rita Wilson, care au contractat virusul, însă cu simptome uşoare, iar după o internare scurtă, ambii s-au recuperat.

O campanie de strângere de fonduri demarată pentru ajutorarea cuplului şi a fiului lor, Elvis, a reuşit să adune peste 500.000 de dolari.

Nick Cordero a fost internat pe 30 martie după ce a fost diagnosticat cu pneumonie. Ulterior, el a fost testat pozitiv cu noul coronavirus.

Potrivit soţiei sale, artistul a intrat în şoc septic în timp ce era spitalizat, a suferit două „mini-AVC-uri” (accident vascular cerebral) şi complicaţii generate de blocaje ale vaselor sangvine, din cauza cărora medicii i-au amputat un picior.

În repertoriul teatral al actorului Nick Cordero se află cele din spectacolele „Waitress”, „Rock of Ages” şi „A Bronx Tale”.