Evenimentul Zilei > Social > Doliu în politică. Un important lider de partid a murit de Covid. Avea doar 58 de ani
Doliu în politică. Un important lider de partid a murit de Covid. Avea doar 58 de ani

Doliu în politică. Un important lider de partid a murit de Covid. Avea doar 58 de ani

COVID-19 face victime, din păcate, și în politică. Un lider de filială județeană a murit la spital, la terapie intensivă, unde a fost diagnosticat cu Covid, având o afectare pulmonară de peste 50%.

Liderul filialei judeţene Bistriţa-Năsăud a Partidei Romilor Pro Europa, Emil Neia Lăcătuş, care deţinea şi funcţia de consilier judeţean ales pe lista Alianţei PSD-Pro România-ALDE-UDMR, a murit la vârsta de 58 de ani.

Decesul a fost anunţat public, vineri dimineaţă, de către preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, pe pagina sa de socializare.

„Profund îndureraţi, am aflat că bunul nostru coleg, consilierul judeţean Emil Neia Lăcătuş, a plecat către Ceruri. Neia, ai fost un om de o bunătate nemăsurată, neobosit, de cuvânt, ai luptat pentru comunitate şi drepturile sale într-un mod exemplar şi mereu am admirat dragostea ta pentru familie”, a scris Radu Moldovan pe Facebook.

Surse oficiale au precizat, pentru Agerpres, că liderul Partidei Romilor Pro Europa din judeţul Bistriţa-Năsăud a decedat la spital, la terapie intensivă, unde a fost diagnosticat cu COVID-19, având o afectare pulmonară de peste 50%.

Politicianul nu era vaccinat împotriva noului coronavirus

Ultima acţiune publică organizată de Emil Neia Lăcătuş, în colaborare cu Consiliul Judeţean şi Centrul Judeţean pentru Cultură, a fost cea de-a 20-a ediţie a Festivalului Tradiţional al Romilor din data de 15 august, care a avut loc în curtea Complexului Muzeal, cu participarea unor ansambluri şi formaţii din judeţ şi din Mureş.

Emil Neia Lăcătuş a fost preşedintele Partidei Romilor Pro-Europa, filiala Bistriţa-Năsăud, ani de zile

„Începând cu data de 18.05.2009, domnul Lăcătuş Emil este reconfirmat în funcţia de preşedinte al sucursalei judeţene Bistriţa-Năsăud pentru reorganizarea acesteia, în conformitate cu hotărârea Consiliului Director Central. Domnul Lăcătuş Emil va reprezenta interesele comunităţilor de romi în dialog cu autorităţile locale şi centrale”, se precizează în decizia semnată de Nicolae Păun.

Emil Neia Lăcătuş a fost suspendat din funcţia de preşedinte al filialei judeţene a romilor în urma unor lupte de culise din cadrul organizaţiei.

„Am avut o serie de clenciuri la nivelul organizaţiei, iar domnul preşedinte m-a suspendat din funcţie pentru a analiza situaţia reală de la nivelul judeţului nostru. Până la urmă, domnul Păun m-a reconfirmat în funcţie”, a precizat Emil Neia Lăcătuş, în cadrul unei conferinţe de presă, scrie Agerpres.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: