Evenimentul Zilei > Actualitate > Doliu în lumea filmului românesc. Cascadorul „Zalmoxis” s-a stins! Ultima dorință a unui dac!
Doliu în lumea filmului românesc. Cascadorul „Zalmoxis” s-a stins! Ultima dorință a unui dac!

Doliu în lumea filmului românesc. Cascadorul „Zalmoxis” s-a stins! Ultima dorință a unui dac!

Gelu Vlădoiu, cunoscutul cascadorul care a interpretat rolul lui Zalmoxis în filmul documentar cu acelaşi nume, a încetat din viață după o luptă grea cu o metastază la pancreas, ficat şi bilă.

Potrivit ultimei sale dorințe, Gelu Vlădoiu va fi incinerat în straie de preot dac, cenuşa urmând a fi împrăştiată pe ploaie, la Sarmizegetusa. Anunțul a fost făcut de soția cascadorului, pe rețelele de socializare.

Cascadorul Gelu Vlădoiu, cel care a interpretat rolul lui Zalmoxis, din filmul documentar cu acelaşi nume, a trecut la cele sfinte după lupta grea cu o boală crâncenă. Apropiații acestuia spun că bărbatul s-a luptat o lungă perioadă cu o metastază la pancreas, ficat şi bilă.

El a făcut cascadorii în multe filme în tinerețe. Înfățișarea sa de preot cu părul lung și barbă albă l-a făcut să fie actorul perfect pentru filmele istorice.

Soția lui Gelu Vlădoiu a fost cea care a făcut durerosul anunț al morții sale . Aceasta a postat pe rețelele de socializare un mesaj prin care dădea vestea grea de suportat. „Dacul meu frumos şi bun s-a înălţat la stele. Ce mai poţi spune despre cel mai bun om de pe pământ? A fost comoara mea. Dumnezeu să-l aibă în pază lui”, a scris soţia lui Gelu Vlădoiu, pe pagina de Facebook.

Ea a decis să-l incinereze îmbrăcat în costumul de preot dac. Asta datorită pasiunii lui Gelu Vădoiu pentru istoria geto-dacilor, cât şi a implicării lui în promovarea acestor valori.

„O parte din cenuşă să plece spre Sarmisegetusa şi să fie împrăştiată pe vreme de ploaie ca să se infiltreze în pământul sacru al Sarmisegetusei, iar cealaltă parte să rămână cu mine şi lângă mine. El toată viaţa a fost îngerul meu păzitor, acum mă veghează de Sus”, a mai scris soția sa, potrivit RomaniaTV.

Geliu Vlădoiu a lucrat 47 de ani în domeniul aviaţiei, mecanic structurist, dar a făcut şi cascadorii cu Szobi Cseh.

El a fost și un mare iubitor al muzicii, la 20 de ani înființând o formaţie de rock, cu care câştiga locul I pe ţară.

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: