Doliu în fotbalul românesc. A murit arbitrul care a condus meciuri în Cupa Campionilor
- Iulia Moraru
- 12 august 2024, 15:13
România. Clubul Chindia Târgoviște a anunțat că fostul fotbalist și arbitru dâmbovițean Șerban Necșulescu a murit duminică, la vârsta de 78 de ani.
Acesta a fost arbitrul de casă al echipelor Victoria București (Securitate) și al Flacării Moreni, echipa unui general.
A murit arbitrul Șerban Necșulescu
Necșulescu a jucat la Metalul Târgoviște înainte de a deveni arbitru în 1973. A ajuns să oficieze meciuri în Divizia A în 1982 și a obținut ecusonul FIFA, având ocazia să conducă partide internaționale, inclusiv în Cupa Campionilor Europeni și o semifinală de Cupa UEFA.
Pe lângă activitatea sa de arbitru, Necșulescu a ocupat și funcția de conducător de echipe și a fost președinte al clubului Cimentul Fieni.
Născut pe 17 iulie 1946, Șerban Necșulescu a fost o personalitate deosebită în fotbalul românesc.
Un mesaj a fost postat pe rețelele sociale și de fiul fostului arbitru Șerban Necșulescu, Răzvan: „Tatăl meu a murit astăzi. Dumnezeu să-l odihnească...”
A oficiat peste 1.100 de meciuri de fotbal
A arbitrat mai mult de 1.100 de meciuri de fotbal, atât ca arbitru, cât și ca asistent, dintre care 25 au fost internaționale.
„Ne-a părăsit astăzi, fulgerător, cel mai titrat arbitru pe care l-a avut fotbalul dâmbovițean. Șerban Necșulescu (78 de ani) a oficiat peste 1.100 de meciuri în calitate de arbitru și de asistent, dintre care 25 internaționale, inclusiv o semifinală de Cupa UEFA.
A deținut funcții de conducere la cluburi precum FC Olt sau Cimentul Fieni, dar și în cadrul Asociației Județene de Fotbal Dâmbovița sau a Comisiei Județene de Arbitri”, se arată într-un mesaj transmis de AJF Dâmbovița.
A murit și fostul fotbalist Valentin Ioviță
Înainte cu câteva zile de moartea lui Șerban Necșulescu, și Valentin Ioviță, fost mijlocaș în Superliga și jucător la Oțelul Galați și Sportul Studențesc, a murit zilele trecute. Acesta avea doar 40 de ani.
„SC Oțelul Galați regretă dispariția fostului jucător, antrenor și coleg Valentin Ioviță și transmite sincere condoleanțe familiei îndoliate, precum și întregii comunități oțelare. Odihnească-se în pace!”, a fost mesajul postat de Oțelul Galați.
Nicolae Tilihoi ar fi împlinit 65 de ani. Stoperul din Craiova Maxima a fost un personaj și în afara arenei sportive. Pe lângă declarațiile aduse publicului. Poreclit ”Limbă”, Nicolae Tilihoi are o poveste de viață mai puțin cunoscută.
Un meci noncombat
Pe 16 iunie 1987 Craiova o înfrunta pe Victoria București în sferturile Cupei României. Rezultatul a fost deja știut. Clubul Miliției trebuia să treacă în etapa următoarea. Motiv pentru care tehnicianul oltenilor, Constantin Oțet, a trimis în teren o echipă formată din mulți tineri, printre ei și Nicolae Tilihoi.
Victoria nu a reușit să câștige în cele 90 de minute, dar s-a impus în prelungiri. După trei minute de joc peste cele regulamnetare, Zare a expediat un șut de la 30 de metri. Undeva prin minutul 90+7, Octavia Popescu a expediat un șut care a lovit transversala, iar balonul a picat pe linia porții. Centralul târgoviștean Șerban Necșulescu, bănuit că s-ar afla în sfera de influența echipei bucureștene, n-a validat golul, în furia craiovenilor.