Evenimentul Zilei > Sport > Doliu în fotbal. La doar 19 ani, a murit în propria casă
Doliu în fotbal. La doar 19 ani, a murit în propria casă

Doliu în fotbal. La doar 19 ani, a murit în propria casă

Andrea Rinaldi, tânărul mijlocaș al Atalantei Bergamo, a murit ieri în urma unui anevrism cerebral suferit vineri în timpul unui antrenament.

Tânărul fotbalist își efectua antrenamentul obișnuit, dar de această dată nu era supravegheat și de medici sau de antrenori, care în acest caz i-ar fi putu salva viața, scrie BBC.

Rinaldi făcea parte din sistemul juvenil al Atalantei, iar în acest sezon a fost împrumutat la Legnano, grupare din Serie D.

„Întotdeauna un băiat optimist, știa cum să se facă plăcut de toată lumea”, a fost mesajul postat de oficialii clubului din Bergamo. „Andrea a luptat trei zile cu boala care l-a lovit. Din păcate, nu s-a mai putut face nimic”, au transmis și cei de la Legnano.

Rinaldi a ajuns la Atalanta când avea 13 ani, câștigând titlul de campion sub 17 ani și Supercupa Italiei în 2016. El a mai fost împrumutat și la Imolese și Mezzolare, iar în acest sezon a jucat în 23 de meciuri pentr Legnano, înscriind un gol. Presa italiană a scris că Andrea Rinaldi a murit luni dimineață într-un spital din Varese.