Evenimentul Zilei > Actualitate > Doliu în familia senatorului Pro România, Adrian Țuțuianu
Doliu în familia senatorului Pro România, Adrian Țuțuianu

Doliu în familia senatorului Pro România, Adrian Țuțuianu

Bunicul senatorului de Dâmbovița Adrian Țuțuianu, Gheorghe Florea, a murit la vârsta de 100 de ani, lăsând în urmă o familie îndurerată. Într-o postare de Facebook, parlamentarul vorbește cu dragoste și duioșie despre cel care a contribuit enorm la formarea lui ca om.

Florea Gheorghe a încetat din viață, astăzi, 2 ianuarie, anunță, Adrian Țuțuianu, pe Fcaebook.

”L-am iubit enorm pentru că a fost reperul meu cel mai puternic în această lume.

El însuși autodidact, mi-a pus creionul în mână, m-a învățat să citesc. Cu el i-am descoperit pe Creangă, pe Eminescu, pe Slavici și Sadoveanu, cu el i-am descoperit pe Jack London, Balzac, Tolstoi și Dostoievski.

El mi-a povestit de marele Constantin Tănase, pe care l-a cunoscut personal. Mi-a vorbit pentru prima oară de Mareșalul Antonescu și Regele Mihai. Mi-a oferit reperele istorice ale perioadei interbelice și ce a urmat apoi, provocările celui de-al doilea război mondial, foametea din ’46-47, schimbările politice de după 1945.

El m-a îndemnat tot timpul să fac carte, a mers cu mine când m-am înscris la examenul de admitere la Facultatea de Drept.

Intrase în anul 100 de viață și avea lângă el copii, nepoți, strănepoți, stră-strănepoți. Veteran de război, ne-a învățat pe toți să trăim demn și ne-a iubit fără limite. Ne-a fost model de viață.

L-am iubit enorm. Și îi strig astăzi că mă doare că nu-l mai am. Sper ca, de acolo unde va poposi sufletul său, să nu fie niciodată dezamăgit de mine”.

Înmormântarea va avea loc marți, ora 12.00, la biserica parohiei Micloșanii Mici din Malu cu Flori. (Foto -Facebook Adrian Tutuianu)