Doliu în cinematografia românească. Soțul Eugeniei Vodă a murit
- Ramona Rotaru
- 23 iulie 2023, 21:42
Scenaristul și scriitorul Adrian Lustig, soțul Eugeniei Vodă, prezentatoarea emisiunii Profesioniștii de la TVR, a murit la 69 de ani. Vestea a fost dată de Serghei Mizil. Ultimul său film se află în topul celor mai vizionate de pe Netflix.
Duminică, Serghei Mizil a dat o veste care a întristat lumea cinematografiei românești. Adrian Lustig, soțul Eugeniei Vodă, prezentatoarea emisiunii Profesioniștii de la TVR, a murit la vârsta de 69 de ani.
Adrian Lustig nu este atât de cunoscut publicului larg, deși el a scris scenariul filmului „Nunți, botezuri și înmormântări”, extrem de popular pe Netflix. Soțul Eugeniei Vodă s-a concentrat mai mult pe cariera sa, puțini fiind cei care îl cunosc pe el ca om.
„Cele mai proaste zile sunt alea-n care auzi c-ai mai pierdut un prieten. E vorba de Adrian Lustig. Scriitor si scenarist de top, prieten de-o viaţă. Dac-aţi văzut Nunta mută sau Funeralii fericite, în care-am jucat şi eu, ştiţi despre ce vorbesc. Dacă nu, puneţi mâna şi vedeţi-le. Păcat, mare păcat, da’ asta-i viața”, a scris Serghei Mizil pe pagina personală de Facebook.
Cine a fost scenaristul Adrian Lustig
Adrian Lustig s-a născut pe 29 septembrie 1953 și mai erau doar câteva luni până când ar fi împlinit 70 de ani. Numele său este cunoscut în lumea cinematografiei românești, însă puțini sunt cei care îl cunosc ca om sau care știu că el este soțul Eugeniei Vodă, prezentatoarea emisiunii Profesioniștii, difuzată pe TVR1.
Regretatul scenarist este în spatele câtorva filme cunoscute în România, printre care Nunta mută (2008), Minte-mă frumos (2012), Lindenfeld, o poveste de dragoste (2013), „Minte-mă frumos in centrul vechi” (2017) sau Funeralii fericite (2013). Cel mai recent film al său este „Nunți, botezuri și înmormântări”, care a fost în topul celor mai vizionate de pe Netflix. Din distribuție a făcut parte Jean de la Craiova, precum și Anca Sigartău, Șerban Pavlu și Ilona Brezoianu.
„Cum e să-ncerci să câștigi un milion de euro și să te alegi cu un milion de belelele? Nu-ți rămâne decât să începi să plătești polițe la ocazii festive: nunți, botezuri, înmormântări”, este descrierea producției de succes.
Adrian Lustig a scris și piese de teatru, cum ar fi, Poker, Clinica, Nepotu, dar și romane. Dintre acestea amintim: Romanța cu stagiari, Un loc pe roata, Legea timidității universale, Un ceai cu tipele de sâmbătă.