Evenimentul Zilei > Sport > Doliu în lumea sportului. O legendă s-a stins din viață: „Cu o tristețe profundă, anunțăm că…”
Doliu în lumea sportului. O legendă s-a stins din viață: „Cu o tristețe profundă, anunțăm că…”

Doliu în lumea sportului. O legendă s-a stins din viață: „Cu o tristețe profundă, anunțăm că…”

Doliu în sport. Niki Lauda, campion de Formula 1, a decedat la vârsta de 70 de ani. Anunțul tragic a fost făcut chiar de familia sa.

Doliu. Niki Lauda, ​​campion de Formula 1 din Austria, a murit la vârsta de 70 de ani, scrie Ladbible.

Familia sa a spus într-o declarație: „Cu o tristețe profundă, anunțăm că iubitul nostru Niki a murit pașnic, alături de familia sa luni”

„Pasiunea sa neincetată pentru acțiune, simplitatea lui și curajul său rămân. Un model de bază și un punct de referință pentru noi toți, el era un soț iubitor, tată și bunic, departe de public și i se va simți lipsa”.

A câștigat titluri mondiale în 1975, 1977 și 1984.

Andreas Nikolaus „Niki” Lauda (n. 22 februarie 1949) este un om de afaceri austriac și fost pilot de Formula 1, campion mondial în anii 1975, 1977 și 1984.

După prima sa retragere din Formula 1 a fondat linia aeriană Lauda Air, care a devenit în timp una din cele mai mari linii aeriene din lume. Lauda a fost unul din primii piloți ai propriilor avioane.

În anul 1982 când s-a reîntors în Formula 1 după o absență de două sezoane a devenit primul pilot din lume plătit cu peste 1 milion de dolari pe sezon de către echipa sa.