Informația a fost confirmată de reprezentanții casei de modă BCBGMAXAZRIA, printr-un mesaj publicat pe platforma de socializare online Instagram. „Max a fost un adevărat vizionar, care a definit categoria modei contemporane”, se arată în același mesaj.

Potrivit platformei Women's Wear Daily, creatorul de modă a murit într-un spital din Houston, statul american Texas, luni.

În 1989, Azria a înființat BCBGMAXAZRIA, iar, în 1998, a cumpărat brandul francez Herve Leger, pe care l-a relansat în 2007, cu o colecție de ținute mulate, cunoscute ca „rochii bandaj”, care au devenit apoi unul dintre simbolurile anilor 2000 în domeniu.

În 2008, Azria a lansat BCBGeneration, un brand dedicat publicului tânăr. În afară de atelierul dedicat Haute Couture și colecțiile lansate la Săptămâna modei de la New York, brandul BCBG includea și linii "prêt-à-porter" comercializate în toată lumea.

În 2017, la aproximativ cinci luni după ce BCGB a intrat în faliment – Azria părăsise compania în 2016 -, Marquee Brands a achiziționat acest brand, alături de Herve Leger, pentru 108 milioane de dolari.

Halle Berry, Drew Barrymore, Fergie, Britney Spears, Kim Kardashian, Miley Cyrus, Lindsay Lohan, Michelle Williams și Paris Hilton se numără printre starurile care au ales ținute semnate de Azria.