Fostul ministru al Apelor şi Pădurilor, Doina Pană, vicepreşedinte PSD, a dat o replică la comunicatul remis de PNL, prin care acuzau guvernarea Ponta că este responsabilă de lipsa lemnului de foc pentru populaţie, potrivit agerpres.ro.

"După aproape un an de când PSD, prin două scrisori deschise, a somat Guvernul Cioloş să rezolve problema lemnului de foc pentru populaţie, conform cerinţelor noului Cod Silvic care prevede explicit asigurarea cu prioritate a lemnului de foc pentru populaţie, s-au trezit şi PNL-iştii. Nu, nu de tot. Au aflat doar că e o problemă cu lemnul de foc, nu şi că pe guvernanţii tehnocraţi "i-a durut la bască" de Codul Silvic, de strigătele PSD cât şi, mai ales, de cele aproximativ 10 milioane de români (3,5 milioane gospodării) care se încălzesc cu lemn de foc", se arată în comunicatul semnat de fostul ministru.

PNLa solicitat Ministerului Mediului să reglementeze, în regim de urgenţă, posibilitatea vânzării de lemne de foc populaţiei, fără să mai fie nevoie de intermediari. Astfel, Romsilva ar deveni furnizor de ultimă instanţă.

Ei adaugă că, în caz contrar, actuala situaţie riscă să afecteze peste 3,5 milioane de gospodării care folosesc acest tip de combustibil pentru încălzire în perioada rece.