Evenimentul Zilei > International > Doi români au băgat groaza în turiştii unui hotel cipriot
Doi români au băgat groaza în turiştii unui hotel cipriot

Doi români au băgat groaza în turiştii unui hotel cipriot

Un cuplu de români a fost prins în timp ce încerca să răpească mai mulţi copii englezi dintr-un complex hotelier din Cipru. Panica produsă în urma acestui incident a determinat mutarea a aproximativ 120 de turişti britanici şi irlandezi la un alt hotel. Românii au fost reţinuţi, scrie presa din Marea Britanie.

Compania britanică Thomas Cook, un vechi şi renumit operator de turism, a anunţat că a relocat mai multe familii care fuseseră cazate în complexul turistic Anastasia Beach, de lângă Protaras, în Cipru. Turiştii proveneau din Marea Britanie şi Irlanda.

Un turist a surprins momentul în care trei copii, toţi sub zece ani, au fost abordaţi de un bărbat şi de o femeie, probabil români, notează publicaţia, cerându-le să intre într-o maşină.

Un turist a povestit pentru mirror.co.uk că, în momentul în care a sosit poliţia, cuplul care a încercat să răpească cei trei copii a fost condus într-o încăpere din hotel. În acest timp, afară, peste 60 de oameni s-au adunat să ceară explicaţii.

Românii au fost reţinuţi de poliţie. Un angajat al hotelului a declarat că unul dintre români chiar a lucrat în complex. Mometan nu se ştie motivul pentru care suspecţii au vrut să-i răpească pe copii, iar poliţiştii vor să afle dacă aceştia făceau parte dintr-o reţea de trafic de carne vie.