Evenimentul Zilei > Politica > Doi miniștri mascați ai lui Orban se pregătesc să facă față cu reacțiunea PSD
Doi miniștri mascați ai lui Orban se pregătesc să facă față cu reacțiunea PSD

Doi miniștri mascați ai lui Orban se pregătesc să facă față cu reacțiunea PSD

Încă doi miniștri din Cabinetul Orban se pregătesc să facă față unor moțiuni simple inițiate de PSD și programate pentru dezbatere și vot în cursul săptămânii viitoare.

Aceasta, după ce în ultima perioadă, două astfel de demersuri au primit vot majoritar, în Camera Deputaților împotriva ministrului finanțelor, Florin Cîţu, și în Senat împotriva ministrului agriculturii, Adrian Oros. De această dată sunt vizați titularii portofoliilor Educației și Internelor.

Prin moțiunea simplă depusă la Camera Deputaților, mai mulți parlamentari social-democraţi și ai PRO România îi solicită demisia Monicăi Anisie pentru lipsă de strategie și pentru că ar fi produs haos în sistemul de educație.

Semnatarii moțiunii critică lipsa unei proceduri pentru cursurile online și faptul că nu a fost asigurat accesul tuturor elevilor la acestea în contextul pandemiei de COVID-19. De asemenea, faptul că nu au fost comunicate în timp util scenariile și măsurile pe care ministerul le-a avut în vedere în această perioadă.

La Senat este chemat, la începutul săptămânii viitoare, și Marcel Vela, pentru a răspunde la acuzațiile din moțiunea simplă depusă săptămâna trecută tot de PSD, care consideră că ordonanțele militare din perioada stării de urgență au fost un lung șir de decizii contradictorii, care au provocat haos.

Ministrul de interne este criticat și pentru faptul că a depus cu întârziere proiectul de lege pentru reglementarea stării de alertă, fapt care ar fi dus la trei zile de vid legislativ – susțin social-democrații.

În cursul acestei săptămâni, conducerea Parlamentului a aprobat și înființarea unei comisii de anchetă pe tema muncitorilor sezonieri, pentru investigarea eventualelor nereguli și fraude semnalate în spațiul public cu ocazia deplasării lucrătorilor români la cules de sparanghel în Germania.