Evenimentul Zilei > Actualitate > Doi migranți au fost călcați de un tractorist român. Șanse de supraviețuire infime pentru una dintre victime
Doi migranți au fost călcați de un tractorist român. Șanse de supraviețuire infime pentru una dintre victime

Doi migranți au fost călcați de un tractorist român. Șanse de supraviețuire infime pentru una dintre victime

Doi migranți afgani au trecut ilegal frontiera în România și, în urma călătoriei, au ales să se odihnească într-un câmp de rapiță. Un incident grav a avut loc, însă. Un tractorist aflat la muncă pe câmp, fără să îi observe, i-a călcat.

Doi migranți afgani care trecuseră ilegal frontiera în România au fost călcați de un tractorist care se afla la muncă pe câmp. Cei doi migranți, obosiți după drumul parcurs, de așezaseră să se odihnească. În timp ce dormeau, nu au remarcat zgomotul tractorului care i-a călcat. Scena nefericiră a avut loc pe un câmp din județul Timiș, în apropiere de Gătaia. 

Bărbații au fost răniți, însă unul dintre cei doi se află în stare gravă. După accident, victimele s-au târât până la cea mai apropiată șosea, unde au încercat să atragă atenția șoferilor. Pe marginea șoselei care leagă Gătaia de  Șemlacu Mare, bărbații au oprit o mașină de echipaj al Poliției de Frontieră, potrivit pressalert.ro. 

Autoritățile au fost imediat alertate, iar la fața locului a sosit o ambulanță. Migranții au fost transportați de urgență la Spitalul Județean Timișoara. Bărbații prezentau multiple leziuni, una dintre victime este internată în stare gravă la ATI, suferind numeroase traumatisme la nivelul toracelui și picioarelor. Celălalt bărbat prezintă răni doar la nivelul membrelor inferioare. Medicii sunt rezervați în privința șanselor de supraviețuire ale bărbatului internat la Terapie Intensivă.

După ce a primit îngrijiri medicale, afganul rănit mai ușor a declarat că a trecut granița ilegal în România împreună cu mai mulți migranți și s-au pus să se odinească pe câmp. Au fost călcați de un tractor în timp ce dormeau, iar ceilalți au fugit abandonându-i pe cei doi răniți. Autoritățile au demarat o anchetă pentru a se stabili condițiile exacte în care s-a produs incidentul.

„În urma unui apel la numărul unic 112, un echipaj al politiei de frontieră din cadrul SPF Moravita s-a deplasat pe DJ 588, care face legătura între localitățile Semlacu Mare si Gataia, unde au identificat doi cetățeni străini.

Polițiștii de frontieră ajunși la fața locului au constatat că cele două persoane erau fără documente de identitate asupra lor și necesitau îngrijiri medicale, deoarece prezentau leziuni la nivelul membrelor inferioare.

Imediat, la fața locului s-a solicitat prezența unei ambulanțe în vederea acordării asistenței medicale primare, ulterior cele două persoane de sex masculin fiind transportate pentru investigații medicale de specialitate la spital.

Având în vedere faptul că bărbații de origine afro-asiatică au fost depistați în marginea drumului DJ 588, care face legătura între Semlacu Mare și Gătaia, au fost anunțate și organele de politie din cadrul Poliție orașului Gataia. În primele declarații ale celor doi bărbați care vorbeau o engleza greoaie, aceștia au spus că au adormit într-un lan de rapiță și au fost acroșați de un utilaj agricol”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Mihaela Les, purtător de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara.