Cei doi elevi care au luat nota zece la examenul de bacalaureat sunt Radu Andreescu, care a studiat la Liceul ”Onisifor Ghibu” – secția uman și Raul Bogdan Oltean, care a studiat la ”Liceul George Barițiu”, tot la secția uman.

Un al treilea elev, Mihnea Cuibus a fost foarte aproape de nota zece, el obținând la profil real, de matematică informatică, unde se știe că subiectele sunt foarte dificile, nota 9.96. Mihea Cuibus va studia din toamnă la Universitatea Oxford, unde a fost acceptat deja. Singura condiție pusă de cei de la Oxford a fost aceea de a lua peste nota nouă la examenul de bacalaureat. Mihnea Cuibus a luat nota zece la matematică, zece la fizică și 9,90 la limba română. Mihnea Cuibus a fost elev la Colegiul Național ”Emil Racoviță”.
Aceeași notă de 9.96 a mai fost obținută și de eleva Parascovia Ursu care a studiat la Colegiul Național Pedagocic ”Gheorghe Lazăr”.

Pasionat de școală

Unul dintre cei doi elevi care au obținut media zece la examenul de bacalaureat, Raul Oltean, a participat în perioada liceului la mai multe olimpiade naționale.

Acesta a susținut că a fost pasionat tot timpul de școală dar și de călătoriile pe care le face alături de familie ”Școala îmi oferă, pe lângă ideea de educație şi învățare, o mulțime de alte posibilități de evoluare. Aici aş putea include proiectele, olimpiadele şi concursurile la care am participat până acum şi la care cu siguranţă voi participa şi de-acum înainte. Consider că diplomele oferite în urma acestora vor fi un atuu important într-o viitoare carieră”, susținea în urm cu un an Raul Oltean, cu câteva zile înainte de a participa la o olimpiadă.

Clujeanul de la Oxford

Mihnea Cuibus a cărui performanță merită pomenită, a fost acceptat ca student la Oxford, după o preselecșie foarte dură. Clujeanul face parte din cei 22 de student străini care au fost invitați la interviuri, în 2016, pentru a studia la celebra universitate din elita mondială a învățământului.

”În prima fază au fost aleși 22 de student străini care au aplicat la Oxford, după care au fost selectați doar șase. Examenul a constat din interviuri foarte bine aplicate, fără a exista înainte o bibliografie sau o tematică”, a povestit tatăl lui Mihnea, Valentind Cuibus, care este inspectorul șef școlar al ISJ Cluj.