Document SUA. China pregătește al Treilea Război Mondial cu arme biologice

Document SUA. China pregătește al Treilea Război Mondial cu arme biologiceSursa: Pixabay

Potrivit unui document obținut de anchetatorii americani, oamenii de știință chinezi s-au pregătit, în ultimii șase ani, pentru un al Treilea Război Mondial cu arme biologice și genetice, inclusiv coronavirus. 

Documentul specifică faptul că  armele biologice vor fi „arma de bază pentru victorie” într-un astfel de conflict, chiar subliniind condițiile perfecte pentru a elibera o armă biologică și documentând impactul pe care l-ar avea asupra „sistemului medical al inamicului”.

Conform sursei citate Beijingul a considerat potențialul militar al corona virusurilor SARS încă din 2015 ca fiind ridicat, accentuând temerile asupra cauzei Covid-19, unii oficiali încă mai cred că virusul ar fi putut scăpa dintr-un laborator chinez.

Documentul realizat de oamenii de știință ai Armatei Populare de Eliberare din China și oficiali din domeniul sănătății arată că aceștia au examinat manipularea bolilor pentru a produce arme „într-un mod nemaivăzut până acum”.

Semne vădite de îngrijorare

Unele surse guvernamentale spun că acest subiect „ridică îngrijorări majore” cu privire la intențiile celor apropiați președintelui chinez Xi Jinping, pe fondul temerilor tot mai mari cu privire la lipsa de reglementărilor a țării cu privire la activitatea sa în laboratoare. Al treilea război mondial „va fi biologic”, spre deosebire de primele două războaie care au fost descries drept chimice și respectiv nucleare, susțin autorii documentului.

Cercetările au sugerat că cele două bombe atomice aruncate asupra Japoniei i-au forțat să se predea și, aducând sfârșitul celui de-al doilea război mondial, susțin că armele biologice vor fi „arma de bază pentru victorie” într-un al treilea război mondial.

Documentul prezintă, de asemenea, condițiile ideale pentru a elibera o armă biologică și a provoca daune maxime.

Oamenii de știință spun că astfel de atacuri nu ar trebui să fie efectuate în mijlocul unei zile senine, deoarece lumina soarelui intensă poate deteriora agenții patogeni, în timp ce ploaia sau zăpada pot afecta particulele de aerosoli, potrivit stirileprotv.ro.

În schimb, ar trebui să fie eliberat noaptea, sau în zori cu „o direcție stabilă a vântului ... astfel încât aerosolul să poată pluti în zona țintă”.

Între timp, cercetarea menționează, de asemenea, că un astfel de atac ar duce la o creștere a pacienților care necesită tratament spitalicesc, ceea ce „ar putea cauza prăbușirea sistemului medical al inamicului”.