Evenimentul Zilei > Actualitate > DOBROGEA, sub amenințarea codurilor de PLOI TORENȚIALE și INUNDAȚII
DOBROGEA, sub amenințarea codurilor de PLOI TORENȚIALE și INUNDAȚII

DOBROGEA, sub amenințarea codurilor de PLOI TORENȚIALE și INUNDAȚII

Mai multe gospodării din Enisala dar și străzi din zona centrală a orașului Tulcea au fost inundate, la prânz, în urma ploilor torențiale care s-au abătut asupra județului Tulcea aflat sub cod portocaliu de vreme severă imediată.

Stația de pompieri Babadag a fost solicitată să intervină pentru evacuarea apei din patru  gospodării din localitatea Enisala. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Tulcea, Florentin Daciu, se intervine cu două  autospeciale de primă intervenție și comandă, două  motopompe și opt subofițeri. De asemenea la fața locului acționează și Serviciul de Voluntari pentru Situații de Urgență, Enisala. Nu sunt persoane evacuate, o bătrână fiind ajutată să traverseze strada inundată.

Fenomenele meteorologice din județul Tulcea s-au manifestat prin averse torențiale care au cumulat aproape 40 l/mp, fiind anunțate frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină de mici si medii la Sarichioi, Niculițel, Valea Nucarilor, Frecăței, Mihail Kogălniceanu, Nalbant, Valea Teilor. Ca de fiecare dată când plouă torențial, sistemul de canalizare al orașului Tulcea nu face față debitului mare al apei, mai multe străzi din centru fiind inundate.

În județul Constanța nu s-au înregistrat, deocamdată, probleme legate de codul galben de ploi. Meteorologii anunță că în a doua parte a nopţii de miercuri / joi (27/28 iunie) şi pe parcursul zilei de joi 28 iunie, în Dobrogea, vor fi perioade în care va ploua însemnat cantitativ. Prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantităţi de apă de 20-30 l/mp şi izolat 50-60 l/mp.