Doamna de Fier, Margaret Thatcher, se topeşte după Johnny

Doamna de Fier, Margaret Thatcher, se topeşte după Johnny

Gurile rele din Marea Britanie spun că, în ultima vreme, Margaret Thatcher "cam cochetează cu Johnny".

Acum nu vă imaginaţi că cea care a marcat prin personalitatea ei ar fi făcut o pasiune nebună pentru vreun bărbat la bătrâneţe, deşi n-ar fi fost exclus…Tabloidele britanice şoptesc însă că este vorba despre whisky-ul Johnny Walker, pe care cea care a consacrat titulatura Doamna de Fier l-ar prefera cam des în ultima vreme.

Thatcher nu mai vorbeşte în public din anul 2002, la sfaturile medicilor săi, după ce a fost victima mai multor atacuri cerebrale. Fiica sa, Carol, a dezvăluit în 2008, în memoriile sale, că Doamna suferă de demenţă senilă. Trecând peste neeleganţa bârfelor şi tristeţea "noutăţilor" în în ceea ce o priveşte, astăzi este ziua de naştere a celei care a fost prima femeie premier din Europa. O carieră şi un destin de neegalat.

Destin remarcabil

Ne puteți urmări și pe Google News

Născută la 13 octombrie 1925, la Grantham (Lincolnshire, Marea Britanie),Margaret Hilda Roberts este fiica unui băcan. Primele lecţii de economie le primeşte…în propria familie de mici comercianţi. Foarte silitoare,beneficiază de o bursa la Oxford, unde studiază chimia (între anii 1947 şi 1951 lucrează ca cercetător în acest domeniu).

La vârsta de 20de ani conducea mişcarea studenţilor conservatori. Se căsătoreşte cu Denis Thatcher, apoi devine avocat şi în scurt timp "intră" în Camera Comunelor. Ulterior este numită secretar parlamentar al Ministerului Pensiilor şi Asigurarilor Sociale. În 1970 este desemnată ministru al Educaţiei şi Ştiinţei, portofoliu pe care îl păstrează timp de patru ani. Devine reputată, dar şi criticată. În 1974, Partidul Conservator este învins în alegeri si trece în opoziţie. În urma unui puci intern, Margaret se instalează la cârma acestei formaţiuni politice….La 4 mai 1979, devine prima femeie prim-ministru din Europa şi a patra din lume.

Istoria nu va uita modul în care a reuşit să păstreze Insulele Falkland(Maldive) sub tutela coroanei britanice.Cum nu va uita nici multe alte lucruri remarcabile în ceea ce o priveşte. Sau criticate, cum ar fi faptul că "a dus o politică externă antieuropeană şi de alianţă cu americanii". Este unicul prim-ministru, în 160 de ani de istorie britanică, reales de trei ori consecutiv.

După aşa o carieră este treaba ei dacă a căzut ori nu în patima beţiei. Cel mai important este că nu degeaba a fost înnobilată de către Regină pentru serviciile pe care le-a adus ţării.