Evenimentul ZileiJustitieJaf la modernizarea unui tronson rutier. DNA a intrat pe fir

Jaf la modernizarea unui tronson rutier. DNA a intrat pe fir

Jaf la modernizarea unui tronson rutier. DNA a intrat pe fir
Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a trimis în judecată societatea Victor Construct SRL din Botoșani și pe reprezentantul acesteia, pentru nereguli de peste 2 milioane de lei într-un proiect pe fonduri europene.

Dosarul face referire la modernizarea unui tronson rutier din Iași, în care s-au investit peste 18 milioane de lei, pentru ale căror lucrări de execuție firma ar fi pretins tarife mai mari decât cele reale. Licitația a fost adjudecată de o asociere de firme, în care intră și Victor Construct.

Câștig de 15% din valoarea contractului

În urma „încărcării notei” cu prețuri mai mari decât cele reale, societatea din Botoșani a câștigat peste 2 milioane de lei, adică aproximativ 15% din valoarea totală a contractului.

Ne puteți urmări și pe Google News

„La data de 15 iunie 2015, între municipiul Iaşi, în calitate de beneficiar şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, ar fi fost încheiat un contract de finanţare privind 1Modernizarea legăturii rutiere Centrul Intermodal de Transport – Gara Iaşi”. Ulterior, contractul în valoare de 18.225.379 lei ar fi fost atribuit asocierii din care a făcut parte şi inculpata SC Victor Construct SRL.

În cursul anului 2015, inculpatul persoană fizică, reprezentant al societăţii menţionate, ar fi depus la UAT Municipiul Iaşi documente inexacte referitoare la preţul real de achiziţie a unor materiale folosite în cadrul contractului menţionat, astfel încât beneficiarul, în necunoştinţă de cauză, ar fi solicitat şi obţinut, pe nedrept, de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, suma totală de 2.187.411 lei, sumă care ulterior a fost virată în contul inculpatei SC Victor Construct SRL”, se arată în raportul procurorilor DNA.

MLPDA s-a constituit parte civilă în dosar

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei (MLPDA) s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 2.187.411 lei reprezentând daune materiale rezultate din executarea contractului de finanţare încheiat pentru proiectul respectiv.

„În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra bunurilor imobile aflate în proprietatea inculpaţilor. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Iaşi cu propunere de a se menţine măsura asiguratorie dispusă în cauză”, precizează DNA, potrivit stiribotosani.ro.

SC Victor Construct SRL este una dintre cele mai mari firme de construcții din Moldova. Aceasta a încheiat, numai în ultimii cinci ani, contracte cu Primăria Municipiului Botoșani și cu Consiliul Județean de peste 200 de milioane de lei.


Accesează: