Evenimentul Zilei > Justitie > DNA refuză CERCETAREA unei INGINERII financiare cu profit ENORM în România
DNA refuză CERCETAREA unei INGINERII financiare cu profit ENORM în România

DNA refuză CERCETAREA unei INGINERII financiare cu profit ENORM în România

Fondul Proprietatea este cel mai mare fond închis de investiții din lume, având în primul semestru din 2017 un profit de 709 milioane lei, cu o creștere de 31% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Fondul Proprietatea este cel mai mare fond de acest tip din lume, având acționari majoritari străini, printre aceștia fiind mari bănci și persoane fizice, printre care: The Bank of New York Mellon (banca depozitară pentru Certificatele de Depozit Globale) 32,98% din capitalul social subscris, acţionari instituţionali străini – 23,74%, persoane fizice române – 20,51%, acţionari instituţionali români – 12,59%, persoane fizice străine – 3,87%, acţiuni proprii – 3,02%, acţiuni neplătite – 3,07% şi Ministerul Finanţelor Publice – 0,22%, informează Flux 24.


Creșterea cu 55% a veniturilor din dividende vine în special din cauza dividendelor de la OMV Petrom SA, dar și din cauza companiilor de stat din portofoliul fondurilor, printre care Hidroelectrica SA. Turnat la DNA de către Daniel Moldoveanu, fost șef al Comunității Naționale de Informații, omul de afaceri Horia Simu, spune pentru Lumea Justiției, că a dorit să denunțe la DNA modul în care a fost înființat fondul dar și controlul extern al acestuia, dar denunțul nici măcar nu a fost primit.


Astfel, Horia Simu a lansat o serie de afirmații incendiare, „Domnul Daniel Moldoveanu a fost “reciclat”.(…) De firme private de securitate de peste ocean, apropiate serviciilor de informatii straine. E vorba de Dilligence si altele. Din SUA. Ma intreb daca un denunt mincinos a fost asa de ieftin, pentru ce suma a vandut sau vinde secrete la care el a avut accces la cel mai inalt nivel!??? Mai mult, DNA acopera si alti “jucatori” care fac parte din filiera lui Moldoveanu, cum ar fi: Claudiu Palaz (fost prefect de Constanta), Ion Stelian care conform propriilor declaratii este un apropiat al servicilor de informatii si a fost director tehnic la RAAPPS. Ei apar cu declaratii contradictorii in al doilea dosar ANRP si in care eu cer Inaltei Curti sa se pronunte pentru corecta incadrare a faptelor acestora. Ei, deocamdata, sunt “ingeri” desi tot ei sunt adevarati autori morali ai acestor retrocedari.”

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.