Evenimentul ZileiJustitieSe dau LUPTE GRELE în DNA. RECHIZITORIUL procuroarei Forentina Mirică a fost INFIRMAT. PETRE TOBĂ este IMPLICAT

Se dau LUPTE GRELE în DNA. RECHIZITORIUL procuroarei Forentina Mirică a fost INFIRMAT. PETRE TOBĂ este IMPLICAT

Se dau LUPTE GRELE în DNA. RECHIZITORIUL procuroarei Forentina Mirică a fost INFIRMAT. PETRE TOBĂ este IMPLICAT
Șeful interimar al Secției a I-a de combatere a corupției din DNA, procurorul Dănuț Volintiru, a infirmat actul de trimitere în instanță a fostului ministru de Interne, Petre Tobă, semnat de procuroarea Florentina Mirică.

Petre Tobă a fost pus sub acuzare în 2016 pentru că ar fi refuzat să desecretizeze documente justificative privind cheltuirea de către șefii DIPI și de către fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea, a unor fonduri operative, informează g4media.ro.

Procurorii DNA au acuzat șefii DIPI că ar fi cheltuit banii pentru protocol și articole de lux pentru fostul ministru de Interne Gabriel Oprea. 

„Nu mi s-a încredinţat vreun autoturism sub acoperire, fiind multiple situaţiile în care mă deplasez în interes de serviciu cu maşina personală. Am în dotare un reportofon simplu pe care îl apreciez la un preţ de circa 200-300 de lei maxim, precum şi un telefon mobil de serviciu de tip vechi al cărui preţ îl apreciez la maxim 100 de lei, fără browser de internet, fără ecran tactil (…) De obicei mă confrunt cu situaţii în care, deşi implementez informaţii în sistemul DIPI, nu îmi sunt decontate cheltuielile operative şi nu mi se aprobă recompensarea corespunzătoare a surselor, în raport cu calitatea şi cantitatea contribuţiei acestora, fiind situaţii în care plătesc din bani personali”, a declarat un aget DIPI la DNA.

Procuroarea Florentina Mirică este un procuror apropiat de Laura Codruța Kovesi și este fosta șefă a serviciului de combatere a corupției din magistratură din cadrul DNA.

În vară, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a respins-o de la candidatura DNA, împreună cu alți candidați.

 


Accesează: