Evenimentul Zilei > Justitie > UNIVERSUL DNA se CLATINĂ. Încă un personaj CONTROVERSAT a fost ACHITAT. Înfrângere după înfrângere pentru instituția JUSTIȚIEI
UNIVERSUL DNA se CLATINĂ. Încă un personaj CONTROVERSAT a fost ACHITAT. Înfrângere după înfrângere pentru instituția JUSTIȚIEI

UNIVERSUL DNA se CLATINĂ. Încă un personaj CONTROVERSAT a fost ACHITAT. Înfrângere după înfrângere pentru instituția JUSTIȚIEI

Încă o lovitură cruntă pentru DNA. Bogdan Moise, fostul decan al facultății de Teologie din Constanța, a fost achitat marți.

Fostul decan al Facultăţii de Teologie din cadrul Universităţii ”Ovidius” din Constanţa, Bogdan Moise, a fost achitat, marţi, de Tribunalul Constanţa, pentru fals intelectual, decizia instanţei nefiind definitivă şi putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa, informează News.ro.

Tribunalul Constanţa a hotărât, marţi, să schimbe încadrarea juridică pentru Bogdan Moise, fostul decan al Facultăţii de Teologie, din infracţiunile reţinute prin rechizitoriu, fals intelectual şi complicitate la instigare la abuz în serviciu, într-o singură infracţiune, cea de fals intelectual. Apoi, instanţa a decis achitarea acestuia “întrucât fapta nu a fost comisă cu forma de vinovăţie cerută de lege”.

Decizia Tribunalului nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare, la Curtea de Apel Constanţa, scrie Ziuaconstanta.

În toamna anului trecut, procurorii DNA Constanţa au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Bogdan Moise, decan al Facultăţii de Teologie din Constanţa, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la instigare la abuz în serviciu şi fals intelectual.