Avocaţii omului de afaceri au cerut constant încetarea procesului pentru Dan Adamescu in dosarul legat de administrarea defectuoasă a societăţii Astra. Au cerut asta în condiţiile în care omul de afaceri a murit încă din luna ianuarie. Judecătorul a respins însă cererea, considerând-o nefondată. 

Dezvăluiri ȘOCANTE după moartea lui Dan Adamescu. UN DENUNȚ REFUZAT DE DNA, ȘPĂGI CĂTRE POLITICIENI ȘI MOARTEA SUSPECTĂ A UNUI MILIARDAR

 

"Solicităm încetarea procesului penal. Magistratul care are în față acest dosar – fie el judecător sau procuror – trebuie să dispună încetarea procesului penal. Vă puteţi pronunţa pe 346, fără a ţine cont că e decedat, dar soluţia ar fi nelegală pentru că inculpatului Adamescu nu i s-a comunicat rechizitoriul”, a declarat Cătălin Breazu, avocatul omului de afaceri, potrivit romanialibera.ro.

Fiul lui Dan Adamescu, reacție după moartea tatălui său

Fiul lui Dan Adamescu spunea, la o lună de la moartea tatălui său, că ceea ce se întâmplă în justiţie nu mai ţine cont de umanitate. "Cum poţi să-i ceri unui om să-şi cumpere sănătatea? Cum poţi să-i zici că dacă pui cauţiune de 49 de lei, te las să te operezi? Ce preţ are viaţa unui om? Eu nu înţeleg acest lucru. Este inuman. El a simţit foarte clar că ceea ce urmăresc autorităţile este de fapt o moarte, o asasinare", a spus acesta. 

 

MILIARDARUL Dan Adamescu a fost ARESTAT pentru că ar fi dat mită . Acesta susţine că nu a dat şpagă judecătorilor

 

Avocaţii lui Adamescu mai susţin că procurorii au încălcat Codul de Proicedură Penală pentru că nu i-au adus la cunoştinţă acuzaţiile. Altfel spus, prin netrimiterea rechizitotiului, susţin aceştia, nu i s-a acordat dreptul la apărare. Dan Adamescu a decedat pe 24 ianuarie 2017, când se afla în detenție.