Evenimentul Zilei > Justitie > DNA a decins la cea mai bogată primărie din Sibiu: Șelimbăr
DNA a decins la cea mai bogată primărie din Sibiu: Șelimbăr

DNA a decins la cea mai bogată primărie din Sibiu: Șelimbăr

Biroul primarului comunei Șelimbăr, Daniel Maricuța, este sigilat la această oră de către procurorii DNA, care au descins într-un dosar legat de retrocedări efectuate în ultimii zece ani.

Procurorii anticorupție au descins în această dimineață în comuna ”lipită” de municipiul Sibiu, într-un dosar care se pare că are legătură cu mai multe retrocedări de terenuri, considerate ilegale. ” Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Alba efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada 2005-2015. În cursul zilei de 14 octombrie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se desfășoară percheziții domiciliare în 61 locații situate în județele: Sibiu, Brașov, Ilfov și Neamț, din care 2 sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei”.

Un primar controversat

Daniel Maricuța, primar fără apartenență politică, este unul dintre cei mai controversați primari din județul Sibiu, fiind adesea acuzat de faptul că a încălcat legea de la retrocedări, la acordarea de autorizații de construire. La indicațiile procurorilor, forțele de ordine au restricționat complet accesul publicului la etajul doi al Primăriei. Jandarmii păzesc și biroul viceprimarului. Primarul Daniel Maricuța are telefonul deschis, dar nu răspunde la telefon.