Editura Evenimentul si Capital

ARHIVA SIPA, o bombă cu ceas în biografiile neromanțate ale Monicăi Macovei și Dan Tapalagă

17-05/dan-andronic-465x390
Autor: | | 2 Comentarii | 20841 Vizualizari

Am citit editorialul lui Dan Tapalagă (Hotnews) dedicat serialului de dezvăluiri „Noi suntem Statul”, cu referire specială la Arhiva SIPA. Vă rezum cât pot de scurt: Andronic, adică eu, face aceste dezvăluiri pentru că este implicat în dosare penale și vrea să scape, este în cârdășie cu Băsescu, care se luptă să îngroape lupta anti-corupție, Laura Codruța Kovesi și Monica Macovei sunt niște sfinte…

Sper că rezumatul este corect. M-a interesat ce a scris pentru că, spre deosebire de gașca Liviu Avram, Ionel Stoica, Mircea Marian & Co, Dan Tapalagă (Hotnews) este mai talentat, nu are grobianismul celorlalți, este inteligent, tipul lupului singuratic, care nu participă decât arareori la chermezele ONG-urilor tip „Noi suntem DNA!”, nu primește rechizitorii pe email sau articole scrise de vreun procuror pasionat de presă, sau dacă le primește îi pune pe alții să le semneze, face parte din garda veche a Monicăi Macovei.

Avea legături cu Florian Coldea, dar nu direct, ci printr-un intermediar, așa cum am mai aflat chiar din gura primadjunctului SRI, și nu putea fi văzut la K2 sau T14 pentru că participă doar la reuniuni restrânse.

Puțină lume știe că Dan Tapalagă a fost consilierul politic și angajatul Monicăi Macovei pe când aceasta era ministrul Justiției, fiind purtătorul de cuvânt al ministrului.

Drumul lui Tapalagă spre Ministerul Justiției

A plecat de la EvZ în semn de protest pentru că s-a publicat un articol care o înfățișa pe Monica Macovei beată. Un jurnalist de la Evenimentul zilei a aflat că, fiind la o reuniune întrun restaurant din Costineşti, Monica Macovei, pe atunci ministrul Justiţiei, s-ar fi îmbătat şi ar fi spart, chiar, nişte pahare. A ieșit scandal, Dan Tapalgă și-a dat demisia în semn de protest.

A plecat din redacția EvZ la Ministerul Justiției ca purtător de cuvânt, după un scurt popas la România Liberă. Lucra cu preferata lui, Monica Macovei.

I-a plăcut, așa cum relatează diverși angajați ai ministerului să citească dosarele din arhiva SIPA, să consulte notițele celor care intrau și cercetau documente, să-și îmbogățească nivelul de cunoaștere pe seama biografiei magistraților. Pentru că puțină lume știe că Dan Tapalagă, apologetul luptei anti-corupție cu orice preț, face parte din gașca care a intrat în Arhiva SIPA ca la Disneyland.

Cum s-a transformat în cel pe care-l blama

Cândva, prin 2007, Sorin Roșca Stănescu scria :

„Dan Tapalagă, fost consilier al ministrului Justiției, s-a confesat unor amici că o avertiza pe Macovei să nu mai spună că arhiva SIPA se copiază la greu, întrucât telefoanele îi erau ascultate”.

Atunci, Tapalagă spunea că este demersul unui fost securist care se va tranșa în instanță.

„Solicit Clubului Român de Presă să ia în discuție acest caz, pe care îl consider o încălcare gravă a deontologiei profesionale. Nu am fost contactat de nici un reprezentant al ziarului Ziua pentru a-mi putea prezenta punctul de vedere. Autorul articolului nu citează surse, nu prezintă probe în sprijinul afirmațiilor sale, călcând în picioare elementare reguli profesionale”, tuna și fulgera Tapalagă în 2007.

În 2017, subsemnatul publică un document oficial din care rezultă că echipa Macovei - Tapalgă - Danileț s-au jucat în 2006-2007 cu dosarele din Arhiva SIPA. Răspunsul lui Tapalagă este că o fac ca să compromit lupta anti-corupție, plus o serie întreagă de afirmații tip supozitor.

Dan Tapalagă nu m-a contactat, nu citează surse, nu prezintă probe, calcă în picioare elementare reguli profesionale.

Lui Dan Tapalagă i-au trebuit 10 ani ca să ajungă să se comporte precum Sorin Roșca Stănescu, așa că îi răspund cu vorbele lui de atunci:

„Totul este o minciună, o invenție de tip securist și o diversiune sinistră menită să denigreze cu orice preț”.

Logica îl contrazice

Nu am dovezi că a copiat dosare cot la cot cu ceilalți, că a rescris hard-diskurile cu evidența operativă a SIPA. Nici măcar nu pot afirma că bârfele incredibile potrivit cărora a avut o relație furtunoasă cu Macovei, că s-au despărțit în stil italian după numai trei luni sunt adevărate, dar pot deduce din logica pe care o aplică în raționamentele sale, că a luat parte la o operațiune de supunere a magistraților cu ajutorul Arhivei SIPA.

Și i-a plăcut!

Pervers mic ce ești, ar exclama răutăcioșii…

Repet, este doar logica argumentației sale, aplicată la realitatea dezvăluită zilele acestea prin documente și aici mă refer la Raportul din 2008 al Comisiei Chiuariu-Predoiu care a verificat manipularea documentelor de către Monica Macovei și echipa sa.

Cum (nu) putem discredita lupta anti-corupție

Astfel, Dan Tapalagă susține că demersul nostru are drept scop discreditarea luptei anti-corupție.

Stil de activist de partid din anii ’50, care evită subiectul și te însuflețește cu lozinci despre lupta împotriva burghezo-moșierimii. Cu de-alde Dan Tapalagă s-a construit Canalul și s-a populat Bărăganul!

Deci, pentru Dan Tapalagă nu este important că pe vremea lui și a Monicăi Macovei s-au copiat documente secrete din Arhiva SIPA, așa cum susține Raportul, ci că prin această dezvăluire se discreditează lupta anticorupție.

Cum o discredităm? Arătând judecătorilor și procurorilor că au fost mințiți timp de 10 ani? Ciudat argument…

Îmi permit să-i spun că a fost primul care și-a cam băgat picioarele în ea de luptă anti-corupție încă de acum 12 ani când savura dosarele SIPA în biroul lui Macovei.

O bârfă de necrezut, nu-i așa! Capătă parfum de credibilitate odată cu apariția documentelor.

Tot Dan Tapalgă, un soi de șef de sală al simpozioanelor virtuale pe tema Binomului, spune că am lansat serialul „Noi suntem Statul!” ca să scap de procesele penale. Cum aș putea să o fac, nu reușește să explice, de altfel, nici eu n-am priceput tipul acesta de argument. Pentru că este exact invers!

Este logică tipică celui care s-a obișnuit cu manipularea destinelor unor oameni din dorința unor mai mari ai zilei! Dan Tapalgă știe cum se fac dosarele la comanda Binomului, așa că aplică logica inversă. Nu merge așa!

Stenograme modificate de DNA în dosarul de la Brașov

Sa NU mai faci asta, cand te spovedesti! Pacatul pe care nici nu il stiai!

Pagina 1 din 2





Stirile zilei

Alte articole din categoria: Noi suntem Statul!

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI