Cele două nave militare americane sunt dotate cu sisteme antirachetă de tip Aegis, rachete de croazieră Tomahawk, rachete mare-aer  şi rachete antisubmarin. Forțele Navale Române și Marian Militară a SUA au desfășurat, anul trecut în luna iunie, un amplu exercițiu naval, din partea americană participând distrugătorul “USS Porter”. Nava militară, o adevărată mașinărie de război era comandată de o femeie, Andria Slough.
   
Dacă USS Ross a fost de două ori în România, USS Porter a ajuns de trei ori, ultima dată în luna iunie 2016, când timp de 4 zile a participat alături de fregata Regia Maria la un exercițiu naval în Marea Neagră. Dotările „USS” Porter sunt impresionante. Dispune de lansatoare de rachete, tunuri antiaeriane de mare calibru şi torpile pentru ținte submarine. 

Construită în 1997, nava a fost modernizată în 2015. Unul dintre ofițerii distrugătorului USS Porter explica, la Constanța, că sistemul de rachete de croazieră este cel mai performant în privința flexibilității și a razei de acțiune. Nava americană are un echipaj de 300 de militari. USS Porter a participat și la războiul din Irak în 2003. În 2007 a luptat contra piraților în Somalia. În 2012 a fost lovită de un petrolier japonez, fiind reparată cu 700.000 de dolari.

 

 

Te-ar putea interesa și: