Evenimentul Zilei > Politica > Dispută la vârful statului din cauza lui Vlad Voiculescu. ”Da dom’ne, am greşit”
Dispută la vârful statului din cauza lui Vlad Voiculescu. ”Da dom’ne, am greşit”

Dispută la vârful statului din cauza lui Vlad Voiculescu. ”Da dom’ne, am greşit”

Un conflict de poate contura la vârful statului din cauza lui Vlad Voiculescu. Primii oameni din stat au păreri diferite cu privire la activitatea controversatului ministru al Sănătății.

Anca Dragu, președintele Senatului României, și Klaus Iohannis, președintele României, par să aibă păreri diferite în ceea ce privește activitatea lui Vlad Voiculescu în fruntea Ministerului Sănătății. În vreme ce Iohannis, potrivit unor surse, le-ar fi dat liberalilor undă verde pentru a îl schimba din funcție pe Vlad Voiculescu, Anca Dragu, președintele Senatului spune că acesta se poate bucura de susținerea formațiunii politice USR-PLUS.

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, consideră că este de apreciat faptul că ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi-a recunoscut greşeala de a nu fi cunoscut în detaliu conţinutul ordinului din aprilie 2020 care cuprinde prevederi privind înmormântarea persoanelor decedate în urma infecţiei cu SARS-CoV-2.

„Este vorba de o eroare. Toţi suntem oameni, toţi greşim, toţi facem erori, iar ceea ce e de apreciat la Vlad Voiculescu este că a recunoscut această eroare şi şi-a cerut scuze. Poate alţi oameni erau tentaţi să înceapă să dea alte explicaţii, să ne ducă cu preşul, ceea ce el nu a făcut. A zis: ”Da dom’ne, am greşit. Îmi pare rău. Şi mai mult decât atât, o să şi îndrept acest ordin, care, de altfel, e unul stupid”. (…) Da, era un ordin din aprilie 2020. Ministrul Voiculescu, de asemenea, a cerut modificarea ordinului, s-a întâlnit cu reprezentanţii cultelor religioase şi s-a făcut ceva. Şi şi-a cerut şi scuze pentru că a făcut această afirmaţie eronată”, a afirmat Dragu, vineri, la Senat.

Ea a precizat că Vlad Voiculescu are, în continuare, susţinerea Alianţei USR PLUS, fiind „un ministrul eficient”.

„Are susţinerea noastră, desigur. Cred că trebuie să evaluăm activitatea unui ministru şi ministrul Voiculescu este un ministru eficient”, a spus preşedintele Senatului.

Întrebată despre contradicţiile dintre Vlad Voiculescu şi alţi membri ai Guvernului Cîţu, Anca Dragu a răspuns: „Eu nu văd aceste contradicţii în mod direct între ei, ci văd tot felul de comentarii, pe surse… Or, dacă cineva are ceva de spus trebuie să spună în mod clar, cu nume şi prenume, nu pe surse”.

Ministrul Sănătăţii şi-a cerut scuze joi, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, pentru faptul că în timpul declaraţiilor de presă referitoare la ordinul privind înmormântarea persoanelor infectate cu SARS-CoV-2 ar fi ”preluat o informaţie greşită”.