Evenimentul Zilei > Social > Dispar Pinguinii! Topirea gheții pune în pericol 98% din coloniile de pinguini până în 2100
Dispar Pinguinii! Topirea gheții pune în pericol 98% din coloniile de pinguini până în 2100

Dispar Pinguinii! Topirea gheții pune în pericol 98% din coloniile de pinguini până în 2100

Cercetările publicate marți în revista Global Change Biology au constatat că, până în 2100, 98% din coloniile de pinguini imperiali ar putea fi împinse în pragul dispariției, dacă nu se fac modificări la ratele actuale ale emisiilor de carbon și ale schimbărilor climatice.

Încălzirea globală pune o nouă specie pe lista cele care dispar într-o generație. Având în vedere că schimbările climatice amenință habitatul de gheață marină al pinguinilor imperiali, Fish and Wildlife Agency din SUA a anunțat marți o propunere de listare a speciilor ca fiind amenințate în temeiul Legii privind speciile pe cale de dispariție.

„Ciclul de viață al pinguinilor imperiali este legat de a avea gheață marină stabilă, de care au nevoie să se reproducă, să se hrănească și să mute”, a declarat Stephanie Jenouvrier, ecolog pinguin la Institutul Oceanografic Woods Hole.

Aproximativ 70% din colonii vor fi în pericol mai devreme, până în 2050

Noul studiu a analizat tendințele globale de încălzire și probabilitatea crescândă de fluctuații meteorologice extreme datorate încălzirii globale. Și a menționat că nivelurile extrem de scăzute de gheață marină în 2016 au dus la un eșec masiv de reproducere a unei colonii de pinguini imperiali în Golful Halley din Antarctica.

În acel an, gheața marină sezonieră s-a despărțit înainte ca puii de pinguini să aibă timp să dezvolte pene impermeabile pentru adulți și aproximativ 10.000 de păsări mici s-au înecat, a spus Jenouvrier. Colonia nu și-a revenit după aceea.

Pinguinii imperiali se reproduc exclusiv în Antarctica în timpul iernii. Acestea suportă temperaturi de minus 40 grade Fahrenheit (minus 40 grade Celsius) și viteze ale vântului care se apropie de 144 de kilometri pe oră, strângându-se împreună în grupuri de câteva mii de păsări. Dar nu pot supraviețui fără suficientă gheață marină.

Guvernul recunoaște problema

„Acești pinguini sunt puternic afectați de criza climatică, iar guvernul SUA recunoaște în cele din urmă această amenințare”, a declarat Sarah Uhlemann, director de programe internaționale la Centrul non-profit pentru diversitate biologică.

Guvernul SUA a enumerat anterior specii în afara țării ca fiind amenințate, inclusiv ursul polar, care trăiește în regiunile arctice și este, de asemenea, amenințat de schimbările climatice și pierderea gheții marine.

Pinguinii imperiali- cei mai mari pinguini din lume – numără în prezent aproximativ 270.000 până la 280.000 de perechi reproducătoare, sau 625.000 până la 650.000 de indivizi. Listarea propusă va fi publicată miercuri în Registrul federal pentru a se deschide pentru o perioadă de 60 de zile de comentarii publice.

Listarea păsării oferă protecții precum interzicerea importului în scopuri comerciale. Impactul potențial asupra pinguinilor trebuie, de asemenea, evaluat de pescuitul maritim din SUA care operează în prezent în Antarctica.

„Schimbările climatice, o provocare prioritară pentru această administrație, afectează o varietate de specii din întreaga lume”, a spus Martha Williams, director adjunct principal al serviciului faunei sălbatice. „Deciziile luate de factorii de decizie de astăzi și în următoarele decenii vor determina soarta al pinguinului Împărat. ”

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: