EVZ: Cum vă simțiți acum după ce ați câștigat procesul cu Ministerul Culturii ?

Virgil Nițulescu: Acum pot spune că justiția și-a făcut treaba. Așa se întâmplă când polticul se amestecă prea mult. Nu ar fi trebuit să se ajungă aici.

 

EVZ: În ce stadiu se află Muzeul Țăranului Român după o primă evaluare ?

Virgil Nițulescu: Este greu de spus acest lucru acum. Suntem în plină evaluare a muzeului. Avem o săptămână la dispoziție pentru a realiza acest raport, iar după aceea să îl trimitem la Ministerul Culturii. Expoziția permanentă nu este deschisă iar de aproape trei ani acest muzeu este închis. Oamenii au început deja să creadă că nu mai există.

 

EVZ: Ce planuri de viitor aveți cu acest muzeu ?

Virgil Nițulescu: Un prim obiectiv este acela de a deschide expoziția permanentă până la sfârșitul acestui an. Bineînțeles, totul depinde și de bugetul care va fi acordat muzeului. Ieri am avut o întâlnire cu ministrul Valer Daniel Breaz și m-a asigurat de tot sprijinul necesar, chiar și cel financiar. După ce se termină evaluarea stării actuale a muzeului, alături de echipa de aici, vom stabili obiectivele. Cert este, că din cauza situației, acest lucru trebuia să se întămple anul trecut pe vremea aceasta. Trist este, că din ce mi-am propus în planul de magaement, când am candidat la acaeastă funcție, unele lucruri nu mai sutn posibile. Dar ne descurcăm cu ce avem. Acest muzeu trebuie readus acolo unde îi este locul.