Evenimentul Zilei > Actualitate > Directorul de la Băița SA şi-a dat DEMISIA
Directorul de la Băița SA şi-a dat DEMISIA

Directorul de la Băița SA şi-a dat DEMISIA

Demisia directorului de la Băița SA vine după ce în cursul zilei de astăzi ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, şi un secretar de stat din Ministerul Economiei, la solicitarea premierului Victor Ponta, s-au deplasat la mina Băița pentru a constata în ce măsură legislația muncii este respectată acolo, potrivit unor surse EVZ.

Protestele de la mina Băiţa au început marţi, 25 august. Astăzi aproape 100 de oameni au anunţat că intră în greva foamei.

Minerii spun că de un an de zile așteaptă licența de exploatare de la Agenția Națională pentru Resurse Minerale și că statul român face tot ce îi stă în putință pentru a închide mina.

Într-o intervenție telefonică pentru Știrile B1 TV, administratorul Soietății Băița, Gabriela Dobrotă, a declarat că minerii care protestează la suprefață au decis să intre în greva foamei.

”Cei care protestau la suprafață au decis (să intre în greva foamei – n.r.). Cu greu i-am convis pe cei din subteran să nu intre în greva foamei. De șase zile nimeni nu i-a contactat. 21 de mineri au făcut solicitarea, pentru prima etapă. Începem să facem procedura legală pentru asta. Nu pot permite intrarea în greva foamei până nu vine Direcția de Sănătate să faca un control clinic. Dar nici nu putem să le interzicem. Și cei din subteran s-au gândit la acestă formă de protest, dar i-am rugat să nu faca acset lucru. Deja avem probleme de respirație, avem pusee de tensiune. Mâine se împlinește o săptămâna de protest și nu a venit nimeni”, a declarat Gabriela Dobrotă.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: