Evenimentul Zilei > Actualitate > Directorul de la DRDP Cluj a pus în practică lozinca ”exploatarea omului de către om”. Interceptare incendiară
Directorul de la DRDP Cluj a pus în practică lozinca ”exploatarea omului de către om”. Interceptare incendiară

Directorul de la DRDP Cluj a pus în practică lozinca ”exploatarea omului de către om”. Interceptare incendiară

Evenimentul Zilei a scris despre isprăvile directorului inculpat pentru delapidare de la DRDP Cluj, Eugen Cecan, din subordinea șefului CNAIR, Mariana Ioniță. Rechizitoriul este unul stufos și arată că teoria exploatării omului de către om a fost pusă în practică de către directorul Cecan de la DRDP Cluj.

DRDP Cluj administrează drumurile naționale din 7 județe: Alba, Bihor, Bistrița Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Salaj. Adică trebuie să le întrețină și să le repare astfel încât pe ele să se poată circula în condiții de siguranță. Iar iarna trebuie să le și deszăpezească. Pentru astfel de activități are la dispoziție oameni și utilaje…dar și bani…mulți, mai ales în ani electorali.

Recent, Curtea de Apel Cluj a pronunțat, definitiv, că Judecătoria Cluj Napoca va judeca procesul de delapidare al directorului Cecan. ”În temeiul articolului 51 alin. 6 din Codul de procedură penală stabileşte competenţa soluţionării cauzei care face obiectul dosarului penal nr. 15613/211/2019 în favoarea Judecătoriei Cluj-Napoca. În temeiul articolului 275 aliniatul 3 din Codul de procedură penală cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului.  Definitivă”.

Verdictul deschide calea judecării procesului care a fost amânat de mai mai multe luni, și asta pentru că judecătorii nu știau dacă sunt sau nu competenți să judece procesul!.

Dezvăluirile EVZ vor urma în episoade

Rechizitoriul dosarului de delapidare care îl vizează pe Cecan Eugen, are 99 de pagini și se referă la perioada ”anului 2014-decembrie 2015”. ”Înculpatul Cecan Eugen având funcția de director general al DRDP Cluj, a folosit, în interes personal ori al membrilor familiei, resursele materiale și umane ale unității pe care o conducea, cele mai multe dintre acțiunile de folosire a acestor resurse vizând realizarea de lucrări de curățare a unor terenuri utiliate de Asociația Crescătorilor de Ovine și Caprine Așchileu – Vultureni, înființată de fii săi, Cecan Paul Bogdan și Cecan Vlad Cristian”.

Procurorii spun că totul a pornit de la faptul că unul dintre fii directorului Cecan ar fi cerut de la APIA Cluj acordarea subvenției pentru terenul luat în concesiune de la Primăria Vultureni, județul Cluj. ”Pe acest fond, la nivelul anului 2014 s-a constatat necesitatea identificării unor resurse materiale și umane care să fie folosite pentru curățarea pășunilor, motiv pentru care directorul regional al DRDP Cluj, inculpatul Cecan Eugen, a relocat, pentru diferite perioare de timp, utilaje de la DRDP Cluj precum și angajați ai acesteia în vederea efectuării unor lucrări de întreținere/curățare a pășunilor folosite de ACOC Vultureni, înființată de cei doi fii ai săi”, se arată în rechizitoriu.

Procurorii clujeni mai susțin că în cursul anchetei efectuate în dosarul de delapidare, a fost ”evidențiat faptul că numiții Pop Anghel Octavian, Bucur Ioan, Chiș Vasile sau Avram Ioan, angajați pe postul de șoferi la DRDP Cluj (Pop, Bucur și Chiș) sau tehnician (Avram) erau folosiți constant de către inculpatul Cecan Eugen în vederea efectuării de activități în interes personal ori în interesul fermei controlate de fiul său, Cecan Paul Bogdan, activitățile prestate la/de la fermă, pentru a transporta bunuri sau persoane, participarea la curățarea pășunilor ori deplasarea în localități limitrofe municipiului Cluj Napoca pentru a aduce hrană pentru animalele de la fermă ori adunarea recoltei de porumb”.

De altfel, martorul Pop Anghel Octavian a declarat la anchetă că ”am început să lucrăm la ferma din Vultureni înainte de vara anului 2014, când au fost acolo muncitori de la districtele Zimbor sau alte districte”.

”Mamă nu am ce să fac”

Pentru a vedea întreaga activitate infracțională a inculpatului Cegcan Eugen, directorul DRDP Cluj – CNAIR, procurorii DNA i-au interceptat pe toți cei implicați.

O astfel de interceptare surprinde discuția dintre Avram Ioan, angajat la DRDP Cluj pus la muncă la fermă, și mama acestuia, Kiss Teresia. Angajatul DRDP Cluj îi spune mamei acestuia că nu are ce să facă și trebuie să se lase exploatat, deoarece inculpatul Eugen Cecan, i-a angajat copilul, Eduard Avram, angajat la Compartimentul IT din cadrul DRDP Cluj.

Kiss Teresia: Ești undeva unde nu îi semnal.
Avram Ioan: Da, da, îmi cade semnalu, da.
Kiss Teresia: Da, da, no aseară târziu ai ajuns?
Avram Ioan: Pe la opt jumate.
Kiss Teresia: No poftim, vai de capul meu.
Avram Ioan: Pe la opt jumate.
Kiss Teresia: De la fermă, nu?
Avram Ioan: Cum?
Kiss Teresia: De la fermă?
Avram Ioan: Da, da, am dus oamenii acuma mă duc după ei și mă duc în Maramureș cu ei, îi duc acasă la Târgu Lăpuș.
Kiss Teresia: Extraordinar și asta cât ține? Încă trei săptămâni?
Avram Ioan: Încă vreo trei săptămâni. Ce știu eu, cât ține.
Kiss Teresia: Nu primești ceva primă pentru asta?
Avram Ioan: Ba da, da nici măcar nu mă plătește orele astea în plus.
Kiss Teresia: Destul de rău.
Avram Ioan: No, vezi mamă.
Kiss Teresia: Destul de rău.
Avram Ioan: Ce să fac mamă, asta e, nu am ce face.
Kiss Teresia: Da sigur că nu că așa este patronii că știi că folosesc oamenii pentru favoarea lor, nu se uită că ăla e bolnav, că are familie sau nu știu ce.
Avram Ioan: Servici contra servici, dacă mi-o angajat copil, nu?
Kiss Teresia: Asta-i că servici contra servici și no.
Avram Ioan: De aia nici nu comentez nimic mamă că altfel …
Kiss Teresia: Nici nu poți.
Avram Ioan: Nici nu aș fi reușit nicăieri
Kiss Teresia: Nicăieri, așa cum zici.

În legătură cu acest aspect, susține procurorul de caz, ”așa cum rezultă din declarația suspectului Avram Ioan din data de 28 noiembrie 2018, când a fost audiat în calitate de martor și a făcut mai multe afirmații mincinoase, fiul său, Avram Eduard, este angajat ân cadrul Biroului IT al DRDP Cluj, din anul 2013, în perioada în care inculpatul Cecan Eugen era director general al acestei structuri”.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: