Însă, cu toate acestea, sunt aplicate măsuri exagerate în cazul afacerilor unde s-au constatat erori, cum ar fi sume mici neînregistrate, a declarat luni Dragoş Doroş, director în cadrul KPMG România, informează Agerpres

"Antifrauda face ceea ce trebuia să facă de 25 de ani încoace. Din păcate, o vreme îndelungată nu a luat măsuri de amplitudinea celor din prezent. Noi suntem perplecşi de amploarea unor evenimente care de fapt ar fi trebuit să se desfăşoare zilnic, pentru că sunt anumite industrii în România unde bonul fiscal este o raritate. În mod normal, eu m-aş fi aşteptat ca aceste lucruri să se întâmple de 25 de ani, zilnic, în România. Problema este că acum se întâmplă dintr-o dată, brusc, iar mediul de afaceri, aşa cum s-a aşezat el, într-un anumit fel, este surprins şi lovit de anumite măsuri, care sunt exagerate", a menţionat Dragoş Doroş. 

În opinia sa, dacă inspectorii antifraudă "fac, în general, un lucru bun", exagerările sunt în cazul celor găsiţi cu sume minore, cum ar fi "exces în casă".