Evenimentul Zilei > Actualitate > Dincă, testat de avocata Luizei de față cu anchetorii. Cum a reacționat ”Monstrul”
Dincă, testat de avocata Luizei de față cu anchetorii. Cum a reacționat ”Monstrul”

Dincă, testat de avocata Luizei de față cu anchetorii. Cum a reacționat ”Monstrul”

A existat un episod hlucinant în timpul derulării anchetei lui Gheorghe Dincă.

În 7 septembrie, avocatul Tonel Pop, angajat de familia Luizei Melencu, a povestit ce s-a întâmplat în timpul unei audieri al celui bănuit că le-a ucis și ars într-un butoi pe Luiza și pe Alexandra Măceșanu.

Potrivit avocatului, procurorul de caz a încercat să insinueze că parfumul pe care l-ar fi folosit Luiza l-a influențat pe criminal.

„Procurorul de caz l-a întrebat de circa 10-15 ori pe Dincă la audiere dacă parfumul Luizei a avut vreun efect asupra lui. Iar Dincă a spus că nu mirosea. Iar procurorul insista ‘dar, totuși, nu mirosea?’. Eu mi-am dat seama că vor să inducă faptul că parfumul ar fi fost un stimul și că, de fapt, nu ar fi fost el vinovat, ci acest stimul al parfumului, că poate era cu hormoni sau mai știu eu ce”, a spus Tonel Pop, într-o emisiune de la Antena 3, din 7 septembrie.

În data de 29 octombrie, avocatul Tonel Pop, reia povestea la RTV și precizeză că de față la interogatoriul lui Dincă era și psihologul școlit la FBI, acel ”profiler” care trebuie să contureze profilul criminalului în cazurile deosebite cu care se confruntă anchetatorii.

De data aceasta, declarația avocatului Pop a fost mai amplă. „Dincă a avut o izbucnire în momentul în care prin întrebările puse anchetatorii induceau… se chinuiau să spună că Dincă nu a avut intenţia, era un om cumsecade, care mergea către casă, nu avea maşina preparată, nu avea nimic, se ducea acasă şi o fată amărâtă, Luiza, disperată, făcea cu mâna… I s-a făcut milă şi a luat-o în maşină, el a vrut să o ducă şi pe gratis, îl întrebau, şi el spunea ba da! Toate întrebările erau sugerate. Vin şi îl întreb la final pe Dincă: „Domnule, s-a tot spus de parfum, parfumul te-a determinat să le iei şi să faci asta?”. Ăsta, Dincă, nu a înţeles poziția procurorilor şi a mea, era şi obosit, și a zis: „Dom’le, vă bateţi joc de mine, cum să mă provoace parfumul?”. Şi au sărit anchetatorii: „Cum nu parfumul?”. El s-a pierdut şi a început să se smiorcăie, că nu mai spune nimic”, a susținut Tonel Pop.

Sâmbătă seara, avocata Carmen Obîrșanu, al doilea apărător al familiei Melencu, a dezvăluit cum l-a testat pe Gheorghe Dincă pentru a se convinge că acesta răspunde într-un anume fel la stimuli olfactivi. Femeia și-a dat cu un parfum puternic, produs de o firmă de top, și a participat la audierea de săptămâna trecută a lui Dincă. ”Credeți-mă, parfumul era foarte bun și puternic și dacă ar fi avut vreo problemă cu mirosurile, Dincă ar fi recționat”, a spus avocata la RTV.

Luni, familia Luizei va fi audiată la Craiova. Mama susține, în continuare, că nu a văzut nicio probă în dosar care să ateste că fiica ei e moartă.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.