Evenimentul Zilei > Social > DILEMĂ în zilele de DOLIU NAŢIONAL pentru Regele Mihai. Părinţii şi dascălii, puşi în încurcătură. Exclusiv EVZ
DILEMĂ în zilele de DOLIU NAŢIONAL pentru Regele Mihai. Părinţii şi dascălii, puşi în încurcătură. Exclusiv EVZ

DILEMĂ în zilele de DOLIU NAŢIONAL pentru Regele Mihai. Părinţii şi dascălii, puşi în încurcătură. Exclusiv EVZ

Ministerul Educației a trimis joi o adresă către toate inspectoratele județene prin care le comunică decizia Executivului și le recomandă respectarea solemnității momentului.

”Având în vedere adoptarea de către Guvernul României a HG 870/2017 privind declararea zilelor de 14, 15 și 16 decembrie 2017 zile de doliu național pe teritoriul României, în memoria majestății Sale Regele Mihai I al României, șef al statului român între anii 1927-1930 și 1940-1947, vă rugăm să luați măsurile ce se impun pentru respectarea acestora, recomandând unităților de învățământ amânarea manifestărilor culturale, artistice și sportive programate pentru aceste zile.”

În zilele de 14 și 15 decembrie, multe grădinițe, dar și în școlile în care mai sunt organizate aceste manifestări, programaseră serbările de sfârșit de an, mai ales că este ultimul weekend înainte de vacanța de iarnă, care va începe pe 22 decembrie. În toate aceste instituții din țară se discută vineri dacă se va respecta recomandarea sau dacă serbările pot fi reprogramate sau vor fi anulate.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: