Un crocodil străvechi de aproape patru metri lungime, care a trăit în Coreea de Sud cu aproape 120 de milioane de ani în urmă a fost descoperit de o echipă de cercetători. Din primele informații reiese că ciudata creatură ar fi mers pe două picioare, după cum indică urmele fosilizate descoperite, scrie Dailymail.

Experții din Coreea de Sud, Australia și SUA au analizat urmele fosilizate, care s-au păstrat foarte bine de-a lungul timpului. Acestea au fost găsite la situl arheologic din Sacheon Jahye în Coreea de Sud.

Inițial, experții au crezut că urmele fosilizate ar fi fost lăsate de o altă reptilă preistorică, un pterozaur, care putea zbura, dar, de asemenea putea să și meargă pe două picioare.

Investigațiile mai amănunțite au dezvăluit că fosilele prezintă urme specifice ale mersului pe partea lată piciorului cu accente clare de călcâie și degete.

Dar lucrurile nu au rămas așa. Cercetătorii au dus raționamentul și mai departe și au făcut o descoperire incredibilă. Pterozaurul mergea pe degetele de la picioare, ca păsările, lucru ce i-a încurajat pe cercetători să creadă că aceste urme au fost lăsate de un crocodil.

„La unul dintre siturile arheologice unde au fost găsite fosilele, inițial s-a crezut că acestea au fost lăsate de un pterozaur gigant care mergea pe două picioare, dar acum am înțeles că acestea au fost făcute de un crocodil ce prezenta un mers biped”, a declarat autorul lucrării de cercetare, Anthony Romilio de la Universitatea din Queensland.

Inițial, cercetătorii s-au întrebat de ce lipsesc și urmele de la „mâini”, având în vedere că crocodilii moderni sunt reptile cu 4 membre.

„Amprentele lăsate și prezervate de timp măsoară aproximativ 24 de centimetri, lucru ce sugerează că „autorii” aveau picioarele la fel de dezvoltate precum un bărbat adult”, a mai declarat Dr. Romilio.

„Aceste animale aveau în mod cert peste 3 metri lungime”, a mai adăugat acesta.