Evenimentul Zilei > Actualitate > Bombă în mass-media. Demiteri în masă la Digi24. Ce se întâmplă cu postul din Panduri
Bombă în mass-media. Demiteri în masă la Digi24. Ce se întâmplă cu postul din Panduri

Bombă în mass-media. Demiteri în masă la Digi24. Ce se întâmplă cu postul din Panduri

Situația la Digi24 pare să fie din ce în ce mai tensionată. Recent, jurnaliștii Tudor Mușat, Alina Matis și Adriana Nedelea, au decis să demisioneze de la postul de televiziune din Panduri. După pierderea acestor jurnaliști, site-ul Digi 24 a rămas și fără conducere editorială. Atât redactorul-șef al site-ului, cât și redactorul-șef adjunct și alți doi jurnaliști au fost concediați vineri.

Cei patru jurnaliști „decapitați” sunt:  Dan Cristian Turturică (șeful site-ului). Laurențiu Mihu (redactor-șef adjunct), Doru Cireașă (redactor economic) și Andreea Nicolae (politic) sunt jurnaliștii care au fost concediați. Cei patru erau, totodată, și editorialiștii site-ului de știri, care numără aproximativ 15 persoane (incluzându-i pe cei patru).

Potrivit informațiilor obținute de Paginademedia.ro, jurnaliștii au fost informați, ieri, că nu vor mai avea prelungite contractele pe care le au cu site-ul postului de știri începând cu data de astăzi . Se pare că aceștia au fost dați afară în contextul restructurărilor și al problemelor financiare.

Toți cei patru jurnaliști au venit la Digi 24 în urmă cu trei ani (în decembrie 2015). Ziariștii veneau de la România liberă, unde avuseseră poziții similare (Turturică era redactor-șef, în timp ce Laurențiu Mihu era adjunct) și de unde au plecat în condiții asemănătoare, după un conflict cu patronatul ziarului (familia Adamescu).